Montferland

Ontdek de prachtige natuur & omgeving van Montferland. Of u nu wilt wandelen of ontspannen, jong of oud bent, Montferland heeft voor iedereen iets te bieden!

Laatste berichten

088-5405805
Marktstraat 1, 's Heerenberg
info@montferlandmarkerting.nl

Braamt

Het dorpje Braamt is een echt kerkdorpje en behoorde in het verleden tot de parochie van Zeddam. Het dorpje heeft de beschikking over verschillende voorzieningen. Zo heeft het dorpje een kerk, een basisschool, een dorpshuis en een voetbalveld. Ook is er een molen te vinden en is er speciaal voor de kinderen Het Land van Jan Klaassen.

De geschiedenis van Braamt

In het jaar 1245 werd het bestaan van dit dorpje bekend onder de naam ”Brameth”. Deze benaming is waarschijnlijk gekomen door de begroeiing van de bramen. In het jaar 1949 werd het dorpje onafhankelijk van de parochie Zeddam door het verkrijgen van een eigen kerk. Deze kerk is de Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstandkerk.

Het kerkdorp Braamt was vanouds een buurtschap dat hoorde bij de parochie Zeddam.

Het dorp ligt in de directe nabijheid van recreatieplas en bungalowpark Stroombroek. Buiten deze mooie recreatieplas, die in de volksmond ook wel Braamtse gat wordt genoemd, zijn vooral de Beachclub Stroombroek, ’t Land van Jan Klaasen en het outdoor centrum Markant bekend die samen met het bungalowpark van Landal een trekpleister zijn voor jong en oud.

Recreatieplas Stroombroek

Wat is er te doen?

Dineren in Braamt

Verblijven in Braamt