Montferland

Ontdek de prachtige natuur van de omgeving Montferland. Of u nu wilt wandelen of ontspannen, jong of oud bent, Montferland heeft voor iedereen iets te bieden!

Latest Posts

0316-581910
Hoofdstraat 1, Didam
info@montferland.nl

Grens-en bunkerwandeling

Op 10 mei 2020 bent u van harte welkom om te deelnemen aan de grens-en bunkerwandeling. Onder leiding van gidsen van de regiowerkgroep Montferland van het IVN maakt u een wandeling door het enige gebied in Nederland waar restanten van Duitse loopgraven uit de eerste wereldoorlog te zien zijn.

De wandeling

De wandeling is afwisselend en heeft veel te bieden. U ziet onder andere Duitse verdedigingswerken uit de eerste wereldoorlog. Immers liggen deze verdedigingswerken op Nederlands grondgebied. Uniek, want Nederland was neutraal tijdens deze oorlog.

U loopt via de loopgraven en de restanten van de bunkers naar de bron van de Spreng. Spot u als eerste een kikker of ontdekt u het zeldzame plantje dat hier groeit? Onderweg vertelt de gids u iets over het mooie stuk natuur en wat het te bieden heeft. Vervolgens kunt u loopgraven en restanten van bunkers uit de tweede wereldoorlog bewonderen.

Deze wandeling is geschikt voor jong en oud en natuur-en cultuurliefhebber.

Kosten

U kunt gratis deelnemen aan de wandeling. Bovendien hoeft u zich niet aan te melden.

Locatie

Benzinestation Star
Beekerstrasse 300
46466 Elten/ Emmerich Duitsland
Tel: 06-34091373, Rob van de Dikkenberg
E-mail: info@ivn.nl
www.ivn.nl