Montferland

Ontdek de prachtige natuur van de omgeving Montferland. Of u nu wilt wandelen of ontspannen, jong of oud bent, Montferland heeft voor iedereen iets te bieden!

Latest Posts

0316-581910
Hoofdstraat 1, Didam
info@montferland.nl

Koningsdag in Didam

Voor u het weet staat Koningsdag 2020 voor de deur. Tijdens deze dag zullen de straten van Didam oranje kleuren. In het centrum kunt u deelnemen aan diverse activiteiten. Bovendien kunt u op het Lieve Vrouwenplein heerlijk dansen, feesten en meezingen.

Programma

07:00 – 14:00 uur: straatmarkt voor de jeugd
08:45 – 09:00 uur: ontvangst gedecoreerden gemeente Montferland in Meulenvelden
09:40 uur: de oranje optocht gaat van start
10:00 uur: koningshulde met vlag hijsen bij de Markthal in Didam
10:00 – 14:00 uur: scoutingactiviteiten Centrumpark
10:30 uur: andere activiteiten
10:45 – 14:00 uur: diverse optredens bij Meulenvelden
11:00 – 20:00 uur: kingsdayfestival op de terrassen van Jan & Jan

Toelichting op het programma

De straatmarkt voor de jeugd is niet bestemd voor professionele handelaren. Bovendien dient u na afloop van de markt de overgebleven goederen naar huis mee te nemen.

De oranje optocht vertrekt bij het scoutinggebouw ‘de Mastworp’ aan de Hoofdstraat door naar de Oranjestraat, Wilhelminastraat, Raadhuisstraat naar het gemeentehuisplein.

Na de koningshulde zal de burgemeester van Montferland, genaamd dhr. P de Baat, een toespraak geven. Daarbij zijn de (nieuw) gedecoreerden aanwezig. Bovendien vinden er optredens plaats door (jeugd) vendeliers en majorettes St.Martinus met muziek van muziekvereniging St.Martinus Greffelkamp.

DLKV verzorgt de korfbal bij het Centrumpark. Sappleflap verzorgt de attributen.

Aan de scoutingactiviteiten kunnen kinderen deelnemen tussen de 6 en 11 jaar. DJ Giovanni Kamphorst verzorgt de muziek. Als deelnemer kunt u genieten van de gratis versnaperingen.

De andere activiteiten staan voor demonstraties van brandweer Didam op het voormalig gemeentehuisplein, dansdemonstraties van gymnastiekvereniging Margriet en Aerofitt uit Didam.

Tussen 10:45 – 14:00 uur kunt u op de Meulenvelden genieten van optredens van Mengelmoes met Cindy Gregoor, Elternal Singers en de Träöters.

Geniet op de terrassen van Jan & Jan onder het genot van een hapje en drankje van optredens van verschillende bands. Of waag een dansje of zing heerlijk mee.

Feestterrein

Het gebied wat het feestterrein omvat bestaat uit: Raadhuisstraat, Kerkstraat, Markthal, Burg. Kronenburglaan, Hoofdstraat, Oranjelaan, plein bij voormalige ABN/AMRO bank, Kostersstraat, Oude Raadhuisstraat, Centrumpark en hoek Drostlaan tot Torenstraat.