Montferland

Ontdek de prachtige natuur van de omgeving Montferland. Of u nu wilt wandelen of ontspannen, jong of oud bent, Montferland heeft voor iedereen iets te bieden!

Latest Posts

0316-581910
Hoofdstraat 1, Didam
info@montferland.nl

Openluchtspektakel in Loil

In mei 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Om de vrijheid te vieren pakt stichting Openluchtspel Loil groots uit. Het openluchtspel zal met een cast van 95 mensen en ongeveer net zoveel vrijwilligers een groot spektakel worden.

Ontploffing meisjesschool en klooster

In de jaren rond de oorlog speelt het verhaal zich af. Het verhaal dat zal worden vertoond is deels gebaseerd op de herinneringen van Annie Morren-Seegers. Annie is de zus van een van de twee slachtoffers die is omgekomen op 7 april 1945 bij de ontploffing van de meisjesschool en het klooster in Loil.

Met het openluchtspel wordt het ongeluk in Loil herdacht en de vrijheid gevierd. Op 7 april 1945 willen de zusters helpen bij het schoonmaken van het klooster. De sleutels werden door de zusters opgehaald en de meisjes wachtten bij het hek. Er klonk een gigantische knal. De gigantische knal bleek zware munitie van de Duitsers te zijn die is achtergelaten in de school.

De teksten voor het openluchtspektakel zijn geschreven door Frank Gies. De muzikale arrangementen worden verzorgd door Hein Harmsen. Het verhaal wordt visueel gemaakt door Edwin van Onna. Het klooster, de school en bakkerij worden gebouwd.

De bakkerij die wordt gebouwd is geheel draaibaar. Aan de ene kant zie je het gebouw van buiten en de andere kant van binnen. Tevens kan de school opendraaien. Je krijgt een kleine klas van 15 leerlingen te zien.

Het decor wordt in het park opgebouwd tijdens het hemelvaartsweekend en een week voor de eerste uitvoering. Op de funderingen van het voormalige klooster en de meisjesschool wordt het decor opgebouwd. Bovendien wordt de helft van het park bestraat met klinkers.

Tickets

Ben je benieuwd naar het openluchtspel? Bestel je ticket online via www.openluchtspel-loil.nl. De kosten voor één ticket bedragen € 17,50. Bovenop de ticketprijs komen servicekosten van € 1,00. Bij de prijs is een consumptie tijdens de pauze inbegrepen.

Het openluchtspel wordt op verschillende data vertoond:

  • Vrijdag 29 mei 2020, vanaf 19:00 uur
  • Zaterdag 30 mei 2020, vanaf 19:00 uur
  • Zondag 31 mei 2020, vanaf 19:00 uur
  • Vrijdag 5 juni 2020, vanaf 19:00 uur
  • Zaterdag 6 juni 2020, vanaf 19:00 uur

Locatie

Openluchtspektakel Loil
Parkje via Wehlseweg tussen nr. 38/42 Loil
Tel: 06-82501768
E-mail: info@openluchtspel-loil.nl
www.openluchtspel-loil.nl