Druk op ESC om af te sluiten

Bed & Breakfast ’t Witte Huus

In het heuvelachtige Montferland ligt Bed & Breakfast ’t Witte Huus. De Bed & Breakfast staat voor comfort, sfeervol en gezelligheid. Tevens biedt de Bed & Breakfast uitzicht over de uitgestrekte weilanden.

Kamers

De Bed & Breakfast telt drie sfeervol ingerichte kamers. Elke kamer beschikt over een eigen badkamer. U heeft een eigen entree en kunt gebruik maken van de gastenkamer. In de gastenkamer kunt u na een heerlijke nachtrust genieten van een ontbijt. Het ontbijt bestaat uit zelf gebakken brood, vers eitje van de kippen, biologische appelsap van eigen bodem en eigen gemaakte jam.

Gastenverblijf

In de gemeenschappelijke eet- en zitkamer vindt u informatie over alle bezienswaardigheden in de omgeving. Tevens vindt u informatie over horecagelegenheden. Bovendien vindt u in het gastenverblijf lectuur, gezelschapsspelletjes en een stereo.

Voor het gastenverblijf vindt u het terras. Het terras begeeft zich onder de 120 jaar oude notenboom. Tijdens de warme zomeravonden kunt u op het terras genieten van een wijntje of een biertje.

Historie

Wist u dat de historie van de Bed & Breakfast teruggaat tot de 18e eeuw? De Bed & Breakfast was een daglonershuis met een kleine stal en een stuk grond waar groenten en fruit op werd verbouwd. In de zomer gingen de dagloners werken bij de grote boeren in het rivierengebied.

’t Witte Huus zag er rond 1800 anders uit dan tegenwoordig. Toentertijd was de basis een gebouw met twee gebinten. De zijmuren waren niet hoger dan 1,80 meter. De museumboerderij Gilde Koat in Zeddam is een kopie van een daglonershuis uit de 19e eeuw. Het huis is ingericht zoals het er vroeger heeft uitgezien. Dit is inclusief de gebruiksvoorwerpen van die tijd en met de dieren die er vroeger gehouden werden.

Men had tot de jaren 60 veel last van hoog water, omdat ’t Witte Huus gelegen was op een lager stuk grond. De vloer is met zand 40 centimeter verhoogd om droge voeten te kunnen houden. Bij de restauratie is de grond weer afgegraven. Tijdens het afgraven zijn stuivers gevonden van het Bergischeland. Bovendien zijn er ook pijpenkoppen, potscherven van Keuls aardewerk en baardkruikjes gevonden.

’t Witte Huus is rond 1830 uitgebouwd naar de huidige vorm. Een krukhuis met drie gebinten. Van iepenhout is het nieuw bijgeplaatste gebint gebouwd. De andere twee gebinten zijn gebouwd van eiken.

Contact

Bed & Breakfast ’t Witte Huus
Jonkerstraat 13
7077 AS Netterden
0315-843112 / 06-13224275
info@bnbhetwittehuus.nl
www.bnbhetwittehuus.nl