Druk op ESC om af te sluiten

Kanovaren

Vanuit een kano kunt u de Achterhoek beleven. Wist u dat de Oude IJssel veel mogelijkheden biedt voor verschillende kanotochten? Markant Outdoorcentrum in Braamt biedt drie verschillende kanotochten aan.

Markant Outdoorcentrum verhuurt en organiseert al meer dan 26 jaar kano’s op de Oude IJssel. Om u goed voorbereid het water te laten opgaan, krijgt u voorafgaand aan de tocht een basisinstructie over het in-en uitstappen en de vaar- en stuurtechniek. Kiest u voor een Canadese kano voor 2 of 3 personen of 1- of 2-persoons kayak?

 

Kanotochten

Keppelse tocht: in het centrum van Doetinchem bij de kanostoep op de Bleek start uw kanotocht. Vanaf Doetinchem vaart u naar Laag-Keppel. Het eindpunt van de kanotocht is tegenover kasteel Keppel. Eeen gemiddelde groep vaart er 1,5 tot 2 uur over. De instructeur bespreekt vooraf met de groep hoe laat hij op het eindpunt zal zijn om de kano’s weer op te halen.

Ettense tocht: in het dorp Etten stroomopwaarts van Doetinchem start de kanotocht. Voorafgaand aan de tocht krijgt u een basisinstructie over het in- en uitstappen en de vaar- en stuurtechniek. U kunt kiezen voor een Canadese kano of een kayak.

Tijdens deze tocht vaart u stroomafwaarts. Halverwege moet u via de zogenaamde kanostoep uw kano overdragen bij Sluis de Pol. Daarvoor vaart u langs kasteel Kemnade. U wordt na ongeveer 2,5 uur terug verwacht op de Bleek in Doetinchem. Hier eindigt de kanotocht.

Kemnade tocht: de kanotocht start in Engbergen, een natuurgebied tussen Ulft en Gendringen. Voorafgaand aan de tocht krijgt u een basisinstructie over het in- en uitstappen en de vaar- en stuurtechniek. U kunt kiezen voor een Canadese kano of een kayak.

Tijdens deze tocht vaart u stroomafwaarts. Al snel na het beginpunt waar de Oude IJssel en de Aa-strang bij elkaar komen in Ulft volgt de eerste uitdaging. Op deze plek bevindt zich een stuw om het water te kunnen reguleren. Via de kanostoep moet de kano worden overgedragen. Vervolgens vaart u langs het dorp dat bekend staat om de Dru fabriek. Na ongeveer 5 kilometer en het passeren van het dorp Etten, komt u bij de volgende hindernis. Bij de oude sluis moet u nogmaals de kano overdragen. Na deze hindernis vaart u langs kasteel Kemnade. U komt na ongeveer 4 à 5 uur aan op het eindpunt De Bleek in Doetinchem.

Kano’s huren kan bij:

Markant Outdoorcentrum

Contactgegevens:
Gildeweg 7, 7047 AR Braamt

0314-335449
info@markant-outdoorcentrum.nl
www.markant-outdoorcentrum.nl