Druk op ESC om af te sluiten

Paardrijden

In Montferland vindt u een groot netwerk aan diverse routes om paard te rijden. In de Montferlandse bossen komt u verschillende landschappen tegen. Ruiters en menners kunnen zich hier uitleven. Bij de paden is er in beide richtingen een route aangegeven. U moet wel in bezit zijn van een ruitervergunning om in de Montferlandse bossen paard te mogen rijden.

Paardrijden Montferland

Ruiteren en mennen laat u mooiste routes zien om paard te rijden!

Neem deel aan een van onderstaande trainingen of bosritten

 • Privé bosritten Deze ritten zijn onder begeleiding uitdagend en gecontroleerd. Er worden verschillende ritten aangeboden op niveau. Het beheersen van stap, draf en galop is wel vereist.
 • Privé training Hierbij wordt er een doel gesteld ten aanzien van hetgeen wat u wilt leren. De mogelijkheden hiervoor zijn: het paard gymnastiseren, een stuk theorie, springen over natuurlijke hindernissen, sloten springen en rijden in een groep in het bos.
 • Jachttraining Wilt u sloten springen, het paard controleren in het veld en natuurlijke hindernissen springen? Heeft u een paard die het nog nooit heeft gedaan of het niet durft. Dan is de juiste opbouw van de training door een ervaren jachtruiter. De jachttraining wordt op maat gemaakt voor u en uw paard. Tevens kunnen paarden met een trauma worden geholpen.
 • Rechtrichten Rechtrichten is geen quick-fix, maar hier kan uw paard persoonlijk worden getraind om ruiter en paard weer in balans te krijgen. Bij het rechtrichten wordt u geholpen, zodat het paard op een juiste manier beweegt door o.a. het voorwaarts neerwaarts rijden, het ondertreden van de achterhand en de correcte lengtebuiging van het paard.

Natuurlijk paardrijden in de Montferlandse bossen

Bent u benieuwd waar u kunt paardrijden?

 • Stal Kroes
  Contactgegevens:
  Zuider Markweg 15, 7037 CV Beek
  06-22862833
  info@stalkroes.nl
   Stal Kroes is een kleinschalig Achterhoeks bedrijf – daar waar menselijkheid, redelijkheid en gezelligheid de boventoon voeren.Manege de Liemers
  Contactgegevens:
  Byvank 4A, 7037 DA Beek
  0316-531462
  info@manegedeliemers.nl
  Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 08:00 – 21:30 uur
  Zaterdag en zondag: 08:00-19:00 uur
  – Bij Manege de Liemers straalt de rust en ruimte u tegemoet. Zo kan er getraind worden in de binnen- en buitenbakken, zijn er diverse attributen voor grondwerk en beginnen er naast de parkeerplaats ruiterroutes door het bos.
 • Manege Stroombroek
  Contactgegevens:
  Braamweg 7, 7047 CB Braamt
  0314-683442
  info@manegestroombroek.nl
   Bij Manege Stroombroek worden lessen gegeven aan beginnende- en gevorderde ruiters. Hiervoor zijn een buiten- en binnenbak aanwezig. De manage organiseert voor ervaren ruiters bosritten.
 • True Horsemanship
  Contactgegevens:
  Bovendorpsstraat 18, 7038 EC Zeddam
  06-15304893
  Bob11180@gmail.com
   True Horsemanship is gelegen op de sprookjesachtige wei, naast de oude molen.
 • Huifkarcentrum Bergh
  Contactgegevens:
  Doetinchemseweg 9, 7036 AB Loerbeek
  0316-531151
  info@huifkarcentrum.nl
  Openingstijden:
  Dinsdag t/m zondag: 09:00 – 17:30 uur
  – Ze kunnen kleine- en grote groepen mensen vervoeren in het mooie Montferland en omstreken.
 • Stal de Pluum
  Contactgegevens:
  Camphuysenweg 2, 7039 CK Stokkum
  06-20361545
  info@staldepluum.nl
   Stal de Pluum houdt zich al vele jaren bezig met de fokkerij van kwaliteit rijpaarden. Per jaar worden bij hun gemiddeld 20 veulens gefokt uit bekende binnen- en buitenlandse lijnen.