Montferland

Ontdek de prachtige natuur van de omgeving Montferland. Of u nu wilt wandelen of ontspannen, jong of oud bent, Montferland heeft voor iedereen iets te bieden!

Laatste berichten

0316-581910
Hoofdstraat 1, Didam
info@montferland.nl

Kruiswegstaties

Kruisweg in het Stadspark

Een hele bijzondere kruisweg – de weg die Jezus met een kruis op zijn rug in Jerusalem moest gaan vanaf het paleis van Pontius Pilatus naar de Calvarieberg waar hij aan het kruis werd genageld – vind je in het stadspark achter het voormalige klooster / Gouden Handen. De Duitse paters Jezuïeten hebben hem kort na de stichting van hun klooster in 1909 laten aanleggen. De kruiswegstatieroute bestaat uit 14 staties uit wit geschilderde terracotta reliëfs met voorstellingen van de weg die Jezus moest gaan. Elke statie bevindt zich in een eigen kapelletje, terwijl de kapelletjes alle variëren van vorm. De opschriften zijn in het Duits, omdat het Duitse Jezuïeten waren. Ze zijn met romeinse cijfers genummerd. De hele kruisweg is sinds 1999 een rijksmonument. MEER INFORMATIE:

Fahrradkreuzweg

Nu we het over de kruisweg hebben is dit een mooie tip. Tussen het Duitse Elten en Hüthum is in 2015 vlakbij de grens een 20 km lange kruisweg uitgezet waar je langs kunt fietsen of wandelen, voor een deel vlak langs de grens. Hij bestaat uit 15 staties met granieten zuilen waarin bronzen plaketten met kruisweg-voorstellingen van de kunstenaar Walter Mellman. In twee talen wordt het verhaal van de kruisweg verteld. Deze uitgestrekte kruisweg die je door een prachtig gebied met weiden en bossen en tot aan de Rijn voert is een initiatief van de Heimatverein Hüthum-Borghees en van de Verschönerungsverein uit Elten. En hele bijzonder route. Let op: ook de Eltenberg van 75 m hoog is opgenomen in de route. Het fantastische uitzicht over het Rijndal en de stad Kleef vanaf de St. Vituskerk boven op de heuvel maakt de tour onvergetelijk. MEER INFORMATIE:
Hans Hegman

Hans Hegman

Conservator en initiatiefnemer Stadsmuseum Bergh

Cultuur en Historie
Christel Gieling

De Zeddamse Rosmolen

Wist u al dat de Zeddamse Korenmolen de oudste nog werkende windmolen van heel Nederland is? Tijdens uw bezoek aan het Nederlandse Zeddam is de Zeddamse Rosmolen zeker een bezoek waard. Deze mooie molen is ontstaan in de tijd van

Lees meer »
Cultuur en Historie
Christel Gieling

De Düffelse Molen

De parel van het prachtige Stokkum Achter de bossen van de prachtige Hulzenberg ligt het kleine dorpje Stokkum. Dit prachtige dorpje heeft het bezit over de Sint-Suitbertuskerk, welke u van een afstand al kan bewonderen zo groot dat hij is.

Lees meer »
Toeristisch Informatie Punt