Druk op ESC om af te sluiten

Mountainbiken

Mountainbike routes

Montferland route (26 kilometer): de mountainbike route kunt u starten bij verschillende punten.

De startpunten zijn:

  • ’t Peeske, Peeskeweg 12, 7037 CH Beek
  • Parkeerterrein Brinks Pannenkoeken, Bovendorpsstraat 7, 7038 CH Zeddam
  • Parkeerterrein Hettenheuvel, Zeddamseweg 5, 7035 DC Kilder
  • Parkeerterrein het Tolhuis, ‘s-Heerenbergseweg 42, 7038 CD Zeddam
  • Parkeerterrein Markant Outdoor, Gildeweg 7, 7047 AR Braamt

Vanaf een van deze startpunten volgt u de houten palen met in het zwart het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). De route kent een aantal pittige klimmetjes, maar ook snelle afdalingen. Tevens kent de route veel onverharde paden. Opmerkelijk is dat de route er relatief droog bij ligt zelfs in de winter. Na uw vertrek bij het startpunt komt u vrij snel de Hettenheuvel tegen. De Hettenheuvel is een pittige onverharde klim waar klein verzet al snel noodzakelijk is. De route gaat dwars over de heuvel heen en brengt u in het gebied ‘Groot Beekermark’. De route voert u langs de bosrand door het ‘Kleefse Hout’. Hierna voert de route u naar ‘Klein Beekermark’. U komt op de Oude Eltenseweg uit via een deel van de ‘Keurvorstenheuvel’. De Oude Eltenseweg komt langs ’t Peeske. Tevens loopt deze weg dwars door de akkers en weilanden. Door deze weg te mountainbiken komt u in het ‘Korterbos’. Vanaf het ‘Korterbos’ gaat u via ‘Hooge Heide’ en de ‘Hulzenberg’ naar de Boterweg. De Boterweg is de verbindingsweg met het deel dat Montferland heet. U rijdt hier over de ‘Galgenberg’ en de ‘Plakslag’. Over de paden van het ‘Zeddamerbos’ gaat u terug in de richting van het begin van de route.

Bent u een minder geoefende MTB’er? Geen enkel probleem, Natuurmonumenten heeft een drietal lussen toegevoegd aan deze route. De lussen maken het mogelijk om moeilijke gedeeltes te omzeilen. Echter, de lussen zijn niet voorzien van bebording.

Mountainbike verhuur

Heeft u zelf geen mountainbike, maar wilt u een MTB-route fietsen? Bij het huren van een mountainbike krijgt u route informatie. De route informatie bevat een mountainbike route die is gemarkeerd met de betekende ATB-markeringen. De route is ongeveer 30 kilometer lang. De route kent een flink aantal pittige klimmetjes en snelle afdalingen. U fietst in een geaccidenteerd terrein en voor het grootste gedeelte in het bos.

Nijland Tweewielers

bij deze fietsenzaak kunt u zowel een mountainbike als een elektrische mountainbike huren. U kunt online een mountainbike reserveren en betalen. De mountainbikes verkeren in optimale staat en worden met regelmaat vernieuwd. De mountainbikes zijn voorzien van een vignet.

Berc Bike

in Zeddam mountainbike verhuur en een Wielercafé met ruim terras – Tijdens of na jouw fietsrit door de Achterhoek even tot rust komen? Geniet van een koffie met appelgebak en een zadeltje, heerlijke (speciaal)bieren , en proef ons BERC bier.

Bike Emotions

u kunt de mountainbike huren tijdens de openingstijden van de fietsenzaak en werkplaats. Er worden twee soorten mountainbikes verhuurd namelijk 27,5 inch en 29 inch. Elke mountainbike is voorzien van voorvering, schijfremmen en verkeerd in topconditie. Tevens zijn de mountainbikes voorzien van een geldig bosvignet. Een mountainbike kunt u reserveren via de mail of telefonisch.

Huur ook een mountainbike bij Markant Outdoorcentrum. De mountainbikes zijn voorzien van een MTB-vignet van Natuurmonumenten. Deze vignet geeft u toestemming om op de MTB-route in het Montferland te fietsen.