Druk op ESC om af te sluiten

Camping de Kemperplas

In het buitengebied van Montferland ligt de moderne en rustig gelegen camping de Kemperplas. De camping ligt naast een meertje. In het meertje kan zowel gezwommen worden als gevist. Tijdens uw verblijf op de camping kan een bezoek aan het melkveebedrijf niet ontbreken.

Kamperen bij de Kemperplas

Camping de Kemperplas ligt in het buitengebied tussen ’s-Heerenberg en Doetinchem. Ontdek de prachtige omgeving van de camping o.a. door het grensoverschrijdende netwerk van fietsknooppunten. U bepaalt zelf de gewenste fietsroute en afstand. Vrijheid en flexibiliteit staan voorop! Onderweg wijzen bordjes naar het volgende knooppunt van de route.

Faciliteiten en voorzieningen

Er is een ruim sanitair voor de camping, we gaan immers voor ruimte en reinheid. Er zijn 3 douches, 6 toiletten en 4 wasgelegenheden (2 cabines). Voor de vaat is er een aparte binnenruimte. Tevens staat er een wasmachine en een centrifuge.

Natuurlijk mag er gezwommen worden in de Kemperplas. Voor de kampeerder is het vrij om te zwemmen. Overige recreanten betalen een vergoeding (parkeergeld). De waterkwaliteit staat onder controle van de Provincie Gelderland, die maandelijks het water laat controleren door Waterschap Rijn en IJssel. In hete perioden wordt vaker gecontroleerd.

De twee hectare grote vijver is ook ideaal om een hengeltje uit te werpen. De camping ligt immers direct tegen het meer.

Kom de omgeving ontdekken

In ‘s-Heerenberg bevindt zich kasteel Huis Bergh, waar de heren van den Bergh zetelden. In het kasteel zijn tal van schilderijen te bezichtigen. Ook het oude stadscentrum met onder andere de omwalling en de Plantage, een parkbos juist ten westen van Huis Bergh, trekken veel toeristen. In de directe omgeving ligt het natuurgebied Montferland, een heuvelachtig bosgebied tot 93 meter hoog dat door fietsers, wandelaars en paardrijders druk bezocht wordt.

Door het landelijke karakter van de Achterhoek is Doetinchem uitgegroeid tot het centrum van deze streek. Veel Achterhoekers maken gebruik van de voorzieningen die Doetinchem te bieden heeft zoals winkels, scholen en de schouwburg.

Over de grens is ook van alles te bezichtigen. Denk hierbij aan de Promenade van Emmerik, Schloss Wasserburg te Anholt en winkelen in Bocholt of Kleve.

Contact

Kemperplas
Hoge veldweg 4
7046 AC Vethuizen
0315-323176
info@kemperpas.nl
www.kemperplas.nl