Druk op ESC om af te sluiten

Carnavalsoptocht ‘s-Heerenberg

Voor je weet staat carnaval weer voor de deur. Een feest waarop je jezelf volledig mag uitdossen en heerlijk los kunt gaan op de bekende carnavalskrakers.

Carnavalsvereniging d’Olde Waskupen organiseert op zondag 23 februari de grote carnavalsoptocht. Door de straten van ‘s-Heerenberg trekt een gezellige stoet van wagens en groepen.

Om 11 minuten over 14:00 uur start de optocht vanaf de Slotlaan te ‘s-Heerenberg. De Slotslaan is de straat aan de Beekse of Stokkumse kant van ‘s-Heerenberg.

Route van de optocht

De optocht start in de Slotlaan en loopt vervolgens door de Peekseweg, Stokkumseweg, rechts Zeddamsweg, rechts Molenpoortstraat, Molenstaart, Marktstraat, Oudste Poortstraat, links Klinkerstraat naar rechts de Groenestraat in. Vanuit de Groenestraat vertrekt de optocht links de Touwslagersbaan, rechts Grote Nekkum het plein over, Schoolstraat, links Latkampstraat, rechts Groenestraat, De Brink, links Plantsoensingel Midden, links Lengelseweg, rechts Plantsoensingel Noord, links Oude Doetinchemseweg, Molenpoortstraat en Molenstraat in. De optocht eindigt voor het voormalig stadhuis.

De optocht kun je ontbinden via de Marktstraat, Emmerikseweg en Plantsoensingel Zuid.

Parkeren

  • Het Goor: via Zeddam, Ulft of Duitsland rij je naar ‘s-Heerenberg en parkeer je de auto op industrieterrein Het Goor. Vanaf het industrieterrein is het een kleine 10 minuten lopen naar het parcours van de route. Om in de binnenstad te komen is het nog 10 minuten extra lopen.
  • Sportcomplex LACO Montferland (let op beperkt i.v.m. uitrit carnavalswagens)
  • Grensovergang centrum (Gouden Handen)
  • Plantsoensingel Zuid: geschikt voor mensen in een rolstoel of men die slecht ter been is)

Alle toegangswegen tot het centrum van ‘s-Heerenberg zijn vanaf 12:30 uur gesloten voor al het verkeer.

Locatie

Start Optocht
Slotlaan 00
7041 BV ‘s-Heerenberg
E-mail: info@waskupen.nl
www.waskupen.nl