Druk op ESC om af te sluiten

Carnavalsoptochten Montferland

In Montferland wordt jaarlijks groots uitgepakt tijdens carnaval. De prachtige praalwagens rijden door de straten en zullen je verrassen met de zelfbedachte creaties. Benieuwd naar de carnavalsoptochten? Hieronder benoemen wij welke optochten waar en wanneer plaatsvinden.

De optochten

Kilder: op zondag 16 februari 2020 zal door de straten van Kilder een bonte stoet trekken vanaf 13:11 uur. Na de carnavalsoptocht kun je losgaan op het gekostumeerd carnavalsfeest onder leiding van DJ Niels. Rond de klok van 18:00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Het feest in de zaal vindt plaats tot 19:00 uur.

De optocht zal de volgende route afleggen: Zeddamseweg, Hoofdstraat, Zinderberg, Wijdeveld, Groeneweg-Capt. Vanuit de Groeneweg-Capt vervolgt de bonte stoet zijn weg naar de Goodwinstraat, Molenweg, Rozenpas, Hagelkruis, Molenweg, Rozenpas, Doetinchemseweg, Hoofdstraat, van Marlestraat, Schoolstraat, Hamalandstraat, Bergastraat, Sportlaan, Zuiderstraat en Beekseweg (ontbinding optocht).

Zeddam: op zondag 16 februari 2020 vindt de grote optocht plaats. De optocht zal om 14:11 uur van start gaan vanaf woon-zorgcentrum Sensire Sydehem.

Azewijn: 22 februari 2020 vindt er een mooie optocht plaats in Azewijn. De optocht zal de volgende route afleggen: Brummelhof, Op den dam, Uiverstraat, Aswinstraat, Pastoor Meursstraat, Laakweg, Marssestraat en Leppestraat.

Beek/ Loerbeek: er zal een geweldige carnavalsoptocht door de Beekse en Loerbeekse straten trekken. De optocht gaat op maandag 24 februari 2020 om 12:41 uur van start bij de Deel. Vanuit de Deel trekt de optocht door de Sint Jansgildestraat, Pastoor van Angerenstraat, Sint Martinusstraat, Kleefsestraat, Hövelstraat, Schoolstraat, Sint Jansgildestraat, Schaapsdrift, Sint Martinusstraat, Kasteellaan, Peter Meisterstraat, Arnhemseweg, Sint Jansgildestraat en Kerkhuisstraat.

Na de optocht kun je in het vlègelhuus verder feesten. De prijsuitreiking van de grote optocht vindt hier tevens plaats.

Braamt: om 13:11 uur op zondag 9 februari 2020 start een imposante carnavalsoptocht. Vanaf de Hooglandseweg in Braamt start de optocht.

De route van de carnavalsoptocht is als volgt: Hooglandseweg, Langestraat, Graaf Hendrinkstraat, Binnenweg, Koornmaat, Langestraat, Pastoor te Rielestraat, Hiedenbrinkstaart, Sint Jorisstraat, Graaf Hendrikstraat, Mariastraat en Langestraat.

Gezamenlijke carnavalsoptocht Didam, Nieuw Dijk en Loil: de carnavalsoptocht vertrekt om 13:11 uur vanaf de Lupinestraat.

In het centrum van Didam bruist het van gezelligheid. Je heeft meer dan 2 uur kijkplezier. Je kunt gratis genieten van de carnavalsoptocht en kunt de auto gratis parkeren. Om 14:11 uur vindt het defilé plaats bij het voormalige gemeentehuis.