Druk op ESC om af te sluiten

Carnavalsoptochten Montferland

In Montferland wordt jaarlijks groots uitgepakt tijdens carnaval. De prachtige praalwagens rijden door de straten en zullen je verrassen met de zelfbedachte creaties. Benieuwd naar de carnavalsoptochten? Hieronder benoemen wij welke optochten waar en wanneer plaatsvinden.

De optochten

Kilder: op zondag 4 februari 2024 zal door de straten van Kilder een bonte stoet trekken vanaf 13:11 uur. Rond de klok van 18:00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Het feest in de zaal vindt plaats tot 19:00 uur.

De optocht zal de volgende route afleggen: Zeddamseweg, Hoofdstraat, Zinderberg, Wijdeveld, Groeneweg-Capt. Vanuit de Groeneweg-Capt vervolgt de bonte stoet zijn weg naar de Goodwinstraat, Molenweg, Rozenpas, Hagelkruis, Molenweg, Rozenpas, Doetinchemseweg, Hoofdstraat, van Marlestraat, Schoolstraat, Hamalandstraat, Bergastraat, Sportlaan, Zuiderstraat en Beekseweg (ontbinding optocht).

Zeddam: op zondag 4 februari 2024 vindt de grote optocht plaats. De optocht zal om 13:11 uur van start gaan en gaat langs de volgende straten Benedendorpsstraat – Oude Doetinchemseweg – Schapenweg – Ettemastraat – Bovendorpsstraat – Benedendorpsstraat – Oude Doetinchemseweg – Witte Jufferstraat – Tolhuisstraat – ’s Heerenbergseweg/Kilderseweg

Azewijn: 10 februari 2024 vindt er een mooie optocht plaats in Azewijn. De optocht zal de volgende route afleggen: Brummelhof, Op den dam, Uiverstraat, Aswinstraat, Pastoor Meursstraat, Laakweg, Marssestraat en Leppestraat.

Beek/ Loerbeek: er zal een geweldige carnavalsoptocht door de Beekse en Loerbeekse straten trekken. De optocht gaat op maandag 12 februari 2024 om 12:41 uur van start bij de Deel. Vanuit de Deel trekt de optocht door de Sint Jansgildestraat, Pastoor van Angerenstraat, Sint Martinusstraat, Kleefsestraat, Hövelstraat, Schoolstraat, Sint Jansgildestraat, Schaapsdrift, Sint Martinusstraat, Kasteellaan, Peter Meisterstraat, Arnhemseweg, Sint Jansgildestraat en Kerkhuisstraat.

Na de optocht kun je in het vlègelhuus verder feesten. De prijsuitreiking van de grote optocht vindt hier tevens plaats.

Braamt: om 13:11 uur op zondag 28 januari 2024 start een imposante carnavalsoptocht. Vanaf de Hooglandseweg in Braamt start de optocht.

De route van de carnavalsoptocht is als volgt: Hooglandseweg, Langestraat, Graaf Hendrinkstraat, Binnenweg, Koornmaat, Langestraat, Pastoor te Rielestraat, Hiedenbrinkstaart, Sint Jorisstraat, Graaf Hendrikstraat, Mariastraat en Langestraat.

‘s-Heerenberg: Om 14:11 uur op zondag 11 februari 2024 begint de grote optocht van carnavalsvereniging d’Olde Waskupen. De optocht vertrekt vanaf de Slotlaan in ‘s-Heerenberg. Dit is de straat aan de Beekse of Stokkumse kant van ’s-Heerenberg.

De route van de Grote Optocht is als volgt: Slotlaan, Peeskesweg, Stokkumseweg, Zeddamseweg, Molenpoortstraat, Molenstraat, Marktstraat, Oudste Poortstraat, Emmerikseweg, Plantsoensingel Zuid, Van Boetselaerstraat, Schoolstraat, plein over, Groenestraat, Touwslagersbaan, Lengelseweg, Plantsoensingel Noord, Oude Doetinchemseweg, Molenpoortstraat, Klinkerstraat, Emmerikseweg, Oudste Poortstraat, Marktstraat, Molenstraat en De Bleek.

Gezamenlijke carnavalsoptocht Didam, Nieuw Dijk en Loil: de carnavalsoptocht vertrekt om 13:11 uur vanaf de Lupinestraat.

In het centrum van Didam bruist het van gezelligheid. Je hebt meer dan 2 uur kijkplezier. Je kunt gratis genieten van de carnavalsoptocht en kunt de auto gratis parkeren. Om 14:11 uur vindt het defilé plaats bij het voormalige gemeentehuis.