Druk op ESC om af te sluiten

Het nieuwe seizoen bij Kasteel Huis Bergh

Een Nieuw Seizoen, Een Nieuw Begin!

Op zondag 31 maart gaat het nieuwe seizoen van start bij Kasteel Huis Bergh! Hoewel het kasteel momenteel gesloten is voor renovatie, biedt Kasteel Huis Bergh alternatieve activiteiten aan om u te blijven verrassen.

Hier zijn de details:

Een Ommetje om het Kasteel met Gids

Ontdek Kasteel Huis Bergh op een unieke manier tijdens een ommetje rond het kasteel met een ervaren gids. Leer over de geschiedenis, de Tachtigjarige Oorlog, de bewoners zoals de Heren van Bergh,

het gebouw en het laatste nieuws over de renovatie terwijl je geniet van het prachtige landschap. De wandeling duurt circa 1 uur. Het tarief is € 5,00 p.p. voor alle deelnemers vanaf 4 jaar.

Landgoedwandeling met Gids

Huis Bergh in ’s-Heerenberg staat bekend als een van de grootste en best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland. Wat minder mensen weten, is dat bij dit kasteel zich de oudste gedocumenteerde tuin van Nederland bevindt.

Kasteel Huis Bergh biedt bezoekers de kans het prachtige landgoed te ontdekken aan de hand van een gids die er alles over kan vertellen! De rondleiding start op de voorburcht van Huis Bergh.

Vandaar leidt de gids de bezoekers rond en brengt met alle extra informatie over de geschiedenis en de ontwikkeling van het landgoed kasteel Huis Bergh nog meer tot leven!

De wandeling duurt 75 minuten en kost € 5,00 p.p. voor deelnemers vanaf 4 jaar.

Bezoek het Berghs Muntmeestershuis met de Muntmeester

Vanaf 31 maart kunt u onder begeleiding van de muntmeester zelf een munt slaan in de Oude Grafelijke Munt. De graven Van den Bergh hadden muntbedrijven op of bij hun kastelen in ‘s-Heerenberg, Hedel en Stevensweert.

De muntslag, gebaseerd op middeleeuwse privileges, beleefde vooral in de 16e eeuw zijn hoogtepunt. Leer meer over de muntslag en beleef een unieke ervaring.

Duur van het bezoek is 60 minuten en de kosten bedragen € 5,00 per persoon (vanaf 4 jaar), exclusief eventuele muntenverkoop.

Groepsboekingen zijn het hele jaar door beschikbaar, en kaartverkoop is mogelijk zowel online, als bij ons informatiepunt op de voorburcht onder de poort.

Het informatiepunt is op donderdag, zaterdag en zondag geopend van 12.30 tot 16.30 uur.

Blijf op de hoogte van onze evenementen en activiteiten via onze sociale media. Voor het laatste nieuws en meer informatie over Stichting Huis Bergh in ’s-Heerenberg, bezoek onze website www.huisbergh.nl of bel ons op 0314-661281.

Kom en geniet van een bijzondere ervaring rondom Kasteel Huis Bergh!

De Museumkaart is geldig.