Druk op ESC om af te sluiten

Home of Football

Home of Football is een Stichting met een culturele ANBI status en opgericht door Fred Baars. Fred is een enorme voetballiefhebber en heeft over de hele wereld voetbalwedstrijden bezocht. Dit heeft geresulteerd in een enorme verzameling aan voetbalmemorabilia van voetbalclubs van over de hele wereld. Deze verzameling heeft Fred bij elkaar gebracht in zijn voetbalmuseum Home of Football, die door Louis en Truus van Gaal werd geopend op 1 juli 2017. Het museum vraagt geen entree, maar vraagt een vrije gift aan de bezoekers. De opbrengst van de vrije griften komen voor 100% ten goede aan de Stichting Spieren voor Spieren en de Stichting Bergh in het Zadel voor de kankerbestrijding.

Wat houdt de rondleiding in?

De rondleiding duurt ongeveer 90 min met een uitloop naar meer. Fred Baars vertelt met veel passie over zijn voetbalreizen en wat hij er beleefde. Zijn voetbalverzameling ondersteunt zijn verhalen. Hij wil zijn passie en enthousiasme overbrengen op de jonge voetbal generatie, maar zeker zijn ervaringen ook delen met senioren, die zelf vaak ook mooie verhalen inbrengen. Zijn doel is dat er interactie ontstaat tussen zijn inbreng aan verhalen, zijn voetbalattributen, geluids- en beeldfragmenten en de herinneringen van de bezoekers uit hun eigen voetbalverleden.

Elke voetballiefhebber is welkom. Als je interesse hebt voor een rondleiding, stuur dan een email naar baars.rutting@gmail.com en geef aan op welke datum en tijd je wilt komen en met hoeveel bezoekers. Fred Baars geeft zelf de voorkeur aan de zaterdagmiddag, maar als je een andere dag wil, gaat hij zoeken of dat mogelijk is. In ieder geval zal hij zo snel mogelijk reageren.

Voor verdere info kunt u kijken op de website van Home of Football: www.homeoffootball.info