Druk op ESC om af te sluiten

Hotspots in Hoch Elten

 

Deze prachtige Eltenberg is gelegen in het Duitse dorpje Elten. Het bijzondere aan deze berg is dat het een rijke geschiedenis kent. Tussen het jaar 1949 en 1963 behoorde de berg tot Nederland. In de nacht van 31 juli op 1 augustus nam Duitsland het dorpje Elten over. In deze nacht stonden er vele vrachtwagens gevuld met thee, koffie en boter. Na de beruchte nacht behoorde deze producten ineens tot Duitsland, zonder invoerrechten betaald te hebben. Om deze reden staat deze nacht ook wel bekend als de butternacht. 

Hotspots

De rijke geschiedenis van Hoch-Elten heeft veel monumenten. Deze echte hotspots zijn zeker de moeite waard om te bekijken.

Drususbron

De legendarische waterput heeft maar liefst een diepte van 57 meter en ligt in de nabije omgeving van de St. Vituskek. Het doel van de waterput was het verstrekken van water aan de bevolking van het klooster en van het voormalige kasteel op de Eltenberg. Het verstrekken van water werd gedaan tot en na de Tweede wereldoorlog.

De St. Vituskerk

Deze kerk bevindt zich op de prachtige Eltenberg op maar liefst 82 meter hoogte. De kerk behoorde oorspronkelijk tot het klooster welke in het jaar 973 is opgericht.

Blote-voetenpad

Het blote-voetenpad in Hoch Elten heeft een lengte van 1,8 kilometer. Het pad is ervoor gemaakt dat u dit bewandelt met uw blote voeten. Tijdens deze wandeling komt u langs 20 stations die elke een unieke ervaring met zich meebrengen.

De Stein Tor


De Stein Tor is op 17 juni 2000 door Christoph Wilmsen uitgebracht. De twee stenen stellen een poort voor. Als u een blik werpt richting het de rijnvlakte dan openen de poortdeuren zich richting het landschap. Door vanaf de dalzijde naar de kerk te kijken openen de deuren zich naar het huis van god, de St. vituskerk.