Druk op ESC om af te sluiten

Midwinterhoornwandeling Bergherbos

Midwinterhoornwandeling Bergherbos. De kenmerkende, mystieke klanken van midwinterhoorns klinken op zondag 18 december in het Bergherbos. Wandel tussen 11:00 tot 14:00 uur door het winterse landschap tijdens de speciale Midwinterhoornwandeling. Ontdek meer over deze eeuwenoude traditie en geniet onderweg van het prachtige winterse landschap. De boswachters hebben een mooie wandeling van 7 km uitgezet. Onderweg kom je ze tegen en vertellen ze over de historie en het heden van het Bergherbos. Deelnemers starten op een moment van keuze vanaf Uitspanning ’t Peeske. Meer informatie en tickets zijn te vinden op NM.nl/agenda.

Winterlandschap en de eeuwenoude traditie van het midwinterhoornblazen

Tijdens deze wandeling beleef je het prachtige winterlandschap van het Bergherbos, ontdek je meer over het Bergherbos, haar unieke akkers en geschiedenis en maak je kennis met de eeuwenoude traditie van het midwinterhoornblazen. De blazers van de midwinterhoorngroep Bergh, onderdeel van de Heemkundekring Bergh, brengen onderweg op verschillende plaatsen het prachtige, kenmerkende geluid van de midwinterhoorn ten gehore. De melancholieke geluiden van de midwinterhoorn klinken het mooist bij vrieskou, in een bos of heuvelachtige omgeving. Dat komt in het Bergherbos dus helemaal tot zijn recht!

Prijzen en tickets

Boek vooraf je ticket op Natuurmonumenten.nl/agenda. Leden van Natuurmonumenten hebben gratis toegang. Aan niet-leden vraagt de organisatie een bijdrage van € 5,00 per volwassene en € 3,00 per kind. Er zijn meerdere tijdsblokken te reserveren. Zo zorgen we samen voor spreiding van drukte en geniet je nog intenser van de geluiden – of stilte – van het bos en de midwinterhoorns. Per tijdsblok van 15 minuten is er ruimte voor 30 bezoekers. De route is 7 kilometer lopen; wat neerkomt op een totale duur van de activiteit van circa 2 uur. Let op, zonder ticket is er geen toegang.

Goed om te weten

Er is geen toilet aanwezig en honden zijn aangelijnd toegestaan. Tip: neem iets te drinken mee voor onderweg en zorg voor goed schoeisel en laagjes kleding.