Druk op ESC om af te sluiten

Opening seizoen bij Stadsmuseum Bergh

Bij Stadsmuseum Bergh zullen dit jaar op de zondagen vaker historische stadswandeling aanbieden. Dit hele jaar zal namelijk in het teken van Mechteld ten Ham haar leven staan. Zo hebben ze twee puzzelzoektochten over Mechtelds leven gemaakt. Deze voeren door de stad ’s-Heerenberg; één voor volwassenen, de andere voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Tijdens de meivakantie worden deze speurtochten gepresenteerd. Ook is er dan een verkleedkist voor kinderen.

Op 28 april kunt u onze nieuwste wandeling boeken, een kruidenwandeling. Samen met de gids zoekt u naar “heksenkruiden”, hij kan u er alles over vertellen. Aansluitend wordt in het museum van de gevonden kruiden een mooie kruidenwis gemaakt. Deze wandeling is ook geschikt voor individuele deelname. Dit geldt ook voor de Mechteld wandelingen op zondag en voor de vaste woensdagavondwandelingen in juli en augustus.

Op 21 juni, de zomerzonnewende, zal Mechteld tijdens de wandeling geëerd worden met mooie middeleeuwse liederen. Deze worden gezongen door een klein dameskoor. Voor groepen heeft Stadsmuseum Bergh vier historische stadswandelingen die het hele jaar door groepen kunnen worden geboekt, op elk door u gewenst tijdstip.

Naast al deze nieuwe activiteiten biedt Stadsmuseum Bergh een mooie gelegenheid om op een verrassende manier meer te weten én te zien over de geschiedenis van het oude Berghse graafschap. De prachtige interactieve maquette toont de middeleeuwse stad ’s-Heerenberg rond 1550.

Onze overzichtsfilm over het ontstaan van dit gebied met haar bewoners en de verhalen van vijf zeer interessante historische vrouwen maken het verhaal compleet. 

Voor meer informatie en openingstijden zie onze website www.stadsmuseumbergh.nl

of kijk op de Facebookpagina.

Stadsmuseum Bergh, Marktstraat 3, 7041 AH ’s-Heerenberg

Telefoon 06 19 98 14 57

Bron: Stadsmuseum Bergh