Druk op ESC om af te sluiten

Vrijheidsdag met expo en vrijheidscollege in Bibliotheek Didam

Op woensdag 13 april 2022 organiseert Bibliotheek Montferland als afsluiting van de feestweek, i.v.m. de opening van de nieuwe bibliotheek in Didam, een speciale Vrijheidsdag. Van februari tot en met september 2022 organiseren alle 20 Gelderse bibliotheken een Vrijheidsdag. In heel Gelderland wordt zo de vrijheid gevierd.

”Het is belangrijk dat iedereen zich bewust is van onze vrijheid en de waarde daarvan voor onze democratie en rechtstaat,” Zegt Petra Frölich van Bibliotheek Montferland. ”Daarom vieren we in 2022 de vrijheid in provincie Gelderland door ook in Montferland een vrijheidsdag te organiseren.”

Op het programma staat een interactieve expositie over keuzes maken – De zwevende kiezer- die van 12:30 tot 16:00 uur te bezoeken is. ‘s Avonds van 19:30 uur tot 20:45 uur is er een vrijheidscollege met als spreker bioloog en kunstenaar Merijn Tinga, beter bekend als de Plastic Soup Surfer. Beide activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Aanmelden voor het vrijheidscollege?
Dat kan telefonisch op het nummer 0316-221184 of via de website www.bibliotheekmontferland.nl

Vrijheidsdagen maken onderdeel uit van ‘Gelderland in Vrijheid’ en worden mede mogelijk gemaakt door Rijnbrink en Provincie Gelderland. Kijk voor meer informatie op www.vrijheidgelderland.nl.