Druk op ESC om af te sluiten

Wheel barrows in het Natuurtheater – 26 mei

Het Natuurtheater als Rocktempel? Beleef het mee met Wheel Barrows!

Gezellig swingen of gewoon luisteren naar de coverband Wheel Barrows in een gezellige ongedwongen ambiance! Ze spelen muziek uit de jaren ’60 & ’70. Kom zondagmiddag 26 mei naar het Natuurtheater in Zeddam.

 

Over Wheel Barrows

De meeste bandleden komen uit de buurt. Uit Braamt komt de gitarist die deel uitmaakte van Sound Selection; hij heeft het Wiekens Volkslied op single ingezongen. De leeftijden schommelen rond de 70 jaar en één van de oudste bandleden (Jan Kraayvanger uit Veldhunten) is bijna 80 jaar en heeft nog een kraakheldere zangstem.

Geschiedenis

Begin jaren ’60 besloten een aantal jongeren om een gitaargroep op te richten. De oefenruimte was een schuur bij de familie Tomberg aan de Schapenweg in Zeddam. `met radio’s en een eenvoudig drumstel werd aan het repertoire gewerkt. Shadows, Stones noem maar op.

Op zaterdagmiddag werd er buiten (bij goed weer) op het grasveld geoefend met uiteraard veel belangstelling. Daarna volgende optreden bij hotel Aaldering en Streu. Ook op het bokkenbal in het parochiehuis bij Sjokumel. Hierna kwam de Duitse grensstreek aan de beurt.

Na 5 jaar stokte het even: Militaire dienst enz. In 1999 kwam er een reünie bij zaal Peters in Braamt en in 2000 in het Wapen van Bergh in Lengel. Er werd weer een stop ingelast tot Wim Visser de leden opbelde om hun interesse te polsen, en ja hoor!! Op 1 persoon na was iedereen bereid om opnieuw op te starten er werd geoefend in Braamt.

Wheel Barrows stelt het op prijs om na 55 jaar weer eens in Zeddam op te treden en oude bekenden en fans te ontmoeten.

 

Kaartverkoop

De entree is 7,50 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.natuurtheaterzeddam.nl  of aan de kassa van het theater voorafgaand aan de voorstelling. Pinnen is ter plaatse mogelijk.

Bij slecht weer wordt het optreden naar binnen verplaatst. Dit wordt dan op facebook en de website daags van te voren bekend gemaakt.

 

Binnenkort ook in het Natuurtheater Zeddam

Vrijdag 21 juni 20.00 uur Ogham, Celtic Folk Night

Vrijdag 12 juli 20.00 uur NosTres, Latin Band

Zondag 1 september 15.00 uur Duo Een en Ander, Muziek, humor, sketches & typetjes

Zondag 15 september 15.00 uur ng Trio In Petto Atlantic Dream, Droomreis door de tijd naar Schotland & Ierland