Druk op ESC om af te sluiten

Wijnen, wijnen, wijnen in Montferland

Wie houdt nou niet van een goed glas wijn? Een wijntje bij de lunch of het diner, een wijntje om het weekend in te luiden of te proosten op een bijzondere gebeurtenis of een geliefde. In Montferland kunt u samen met uw partner, familie of vrienden kennis opdoen over wijnen. Uiteraard kan het proeven van diverse wijnen niet ontbreken tijdens het opdoen van kennis.

Wijngoed Montferland

In de heuvels van het Montferland en op het boerenland in het buurtschap de Wals bij Gendringen zijn twee wijngaarden aangelegd op 4 hectare grond. Hoge kwaliteit aan rode, witte en rosé-wijnen kan worden geproduceerd dankzij de 14.000 wijnstokken.

In 2014 is het wijngoed gestart met de aanplant van nieuwe rassen. Deze rassen zorgen voor wijnen van hoge kwaliteit. Wijnboer Leon Masselink en zijn vrouw Magda hebben in de loop der jaren het wijngoed uitgebreid met een wijnmakerij, wijnkelders en een Wijnhuis. Wist u dat de wijnen van het wijngoed zijn bekroond met nationale- en internationale prijzen?

Rondleidingen

Wilt u met een groep een bezoek brengen aan het wijngoed? Geen enkel probleem, de rondleiding is meer dan alleen een wandeling door de wijngaarden. Wijnboer Leon Masselink ontvangt u hartelijk en leidt u rond. Leon vertelt over zijn werk en de wijnen. U kunt telefonisch of via het contactformulier contact opnemen met Wijngoed Montferland voor afspraken over het programma en het tijdstip.

Elke zaterdag is er om 15:00 uur een rondleiding met proeverij voor individuen. U neemt een kijkje in de wijngaarden, de wijnmakerij en de wijnkelder. Neem plaats op het terras die wordt omringd door wijngaarden en weilanden en geniet van een mini proeverij aan wijnen.

 

Locatie

Wijngoed Montferland
Munsterweg 4
7081 HJ Gendringen
06-1297059306-20489536
www.wijngoedmontferland.nl

Gesthuizen Wijnen

De wijnliefhebbers achter Gesthuizen Wijnen zijn Floor, Juul, Bram & Pleuni Gesthuizen. Alle vier zijn zij opgegroeid in een horecafamilie (Ploccos Horeca Groep). In 2015 hebben zij alle vier de SDEN 2 gevolgd. Hierna zijn zij besmet geraakt met het wijnvirus. Juul en Pleuni hebben de SDEN 3 gevolgd en vervolgens de Vinologenopleiding gevolgd in Maarn. Beide dames mogen zichzelf Register Vinoloog noemen.

De broer en zussen hebben hun krachten gebundeld en samen Gesthuizen Wijnen opgericht. De wijnliefhebbers zijn continu op zoek naar nieuwe pareltjes. Onder pareltjes verstaan zij mooie wijnen van kleine familiebedrijven en wijnen met een verhaal.

Gesthuizen Wijnen verkoopt niet alleen wijnen, maar biedt ook proeverijen en de cursussen SDEN1 en SDEN2 aan. Tevens kunt u bij Gesthuizen Wijnen verschillende proefboxen en dinerboxen bestellen.

Wijnproeverij – Thema Spanje

20 januari 2022 organiseert Gesthuizen Wijnen een openbare proeverij. De proeverij heeft het thema Spanje. Tijdens de proeverij krijgt u uitleg van vinologen over de wijnen. De uitleg vindt plaats aan tafel met uw eigen gezelschap. Tussendoor krijgt u de tijd om te analyseren, te proeven en te genieten van de wijnen. U mag maar liefst 7 wijnen proeven. Na de proeverij kunt u de wijnen bestellen.

De wijnproeverij start om 20:00 uur. De locatie is Jan’s Grote Huiskamer. Adres: Lieve Vrouweplein 4, 6942 BP Didam.

Wilt u deelnemen aan de wijnproeverij? Schrijf u dan nu in via de website.

Cursussen

SDEN 1: u maakt tijdens twee avonden kennis met wijn. Tijdens de cursus kunt u onder andere leren wat uw favoriete druivenras is, leren de basissmaken van wijn te onderscheiden en hoe u een wijnetiket goed kan lezen.

De cursus bestaat uit:

 • 2 cursusavonden
 • Wijnen
 • Het examen
 • Het boekje ‘Ik weet wat van wijn’

Wilt u meer weten over de cursus? Neem dan een kijkje op de website.

SDEN 2: u kunt zowel als beginner als professional in de horeca of de wijnbranche deelnemen aan de cursus. Maak in vijf avonden kennis met de belangrijkste wijngebieden. Tevens leert u de belangrijkste technieken van het wijnproeven. Rond de cursus af met een landelijk erkend examen SDEN 2.

De cursus bestaat uit:

 • 5 cursusavonden
 • Ruim 40 wijnen proeven
 • Het lesboek ‘Ik weet meer van wijn’

Staat u te poppelen om deel te nemen aan de cursus? Schrijf u dan nu in via de website.

Locatie

Gesthuizen Wijnen
Dijksestraat 52
6942 GD Didam
06-10117945
info@gesthuizenwijnen.nl
www.gesthuizenwijnen.nl

Hulkenberg Wijnadvies

Register Vinoloog Danny Hulkenberg heeft Hulkenberg Wijnadvies opgericht. Danny heeft de onderneming opgericht, omdat hij zijn passie en enthousiasme over wijn wil overdragen op anderen.

Hulkenberg Wijnadvies staat voor een goede kwaliteit in het glas. De onderneming schenkt alleen wijnen die voldoen aan de kwaliteitseisen van Danny. Hij wilt u optimaal laten genieten van het beste.

Wijnproeverij

Danny organiseert wijnproeverijen geheel op maat. De wijnproeverij kan bij uw thuis of op een andere gewenste locatie plaatsvinden. Een wijnproeverij is de perfecte activiteit voor een avondje uit met vrienden, als bedrijfsactiviteit of om een verjaardag extra speciaal te maken.

Tijdens de wijnproeverij staat wat u wilt weten over wijn voorop. Maak tijdens de wijnproeverij kennis met verschillende soorten wijnen. U kunt leren hoe u wijnen kunt herkennen en kunt beoordelen. Objectieve kenmerken die gaat u gebruiken om de wijn te ontdekken, zijn: balans, lengte, intensiteit, concentratie, complexiteit en integratie.

De wijnproeverijen kunt u boeken in de categorieën Fun of Luxury. Heeft u al een bepaald thema in gedachten voor de wijnproeverij? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wijnworkshop

Voor horecapersoneel geldt dat zij kennis dienen te hebben over de producten die zij verkopen. Een van deze producten is wijn. Kennis van wijn kunt u opdoen tijdens de wijnworkshop. De workshop verloopt als volgt. Danny bestudeert vooraf de wijnkaart. Vervolgens komt hij langs op locatie en maakt in overleg met u een selectie van 8 wijnen. Deze 8 wijnen gaan jullie gezamenlijk proeven.

De wijnworkshop bestaat uit:

 • Intake
 • Vinoloog op locatie
 • Wijnworkshop met uitleg over de proefmethode met toepasselijke voorbeelden
 • Goede proefglazen, waterkaraffen, spittoons, proefformulieren, stokbrood en overig logistiek
 • Proefformulieren om de wijnen te kunnen analyseren
 • Basisprincipes over het combineren van wijn en spijs
 • Handige tips over wijn verkopen
 • Etikkering, wat wordt er bedoeld met bepaalde wijntermen op etiketten
 • Hoe u het beste wijn kan bewaren en schenken

Elke deelnemer krijgt na afloop van de workshop een PowerPoint presentatie toegestuurd.

Bekijk de website voor meer informatie over de wijnworkshop.

Locatie

Hulkenberg Wijnadvies
De Wilgen 20
7047 AX Braamt
06-52894365
info@hulkenbergwijnadvies.nl
www.hulkenbergwijnadvies.nl