Montferland

Ontdek de prachtige natuur & omgeving van Montferland. Of u nu wilt wandelen of ontspannen, jong of oud bent, Montferland heeft voor iedereen iets te bieden!

Laatste berichten

088-5405805
Marktstraat 1, 's Heerenberg
info@montferlandmarkerting.nl
Image Alt

Dit is precies waarom ik zo gek ben op het Montferlandse bos

Arjen Uijttenboogaart

De lucht is een beetje vochtig door de regen van de dagen ervoor. Rijdend over de lange bomenlaan richting Hotel Montferland, zie ik de zonnestralen al door de wegtrekkende dauw schijnen. Het beloofd een mooie dag te worden. Ik parkeer de auto voor de oprijlaan aan de voet van de heuvel bij Hotel Montferland, pak mijn camera en statief en ga het bos in. Ik loop over het bospad met de zon in mijn rug. De kleuren zijn op dit tijdstip in combinatie met de opkomende zon prachtig. Door de droogte van de afgelopen maanden lijkt het wel een beetje op de herfst. Ik kijk even achterom en zie de dauw verdampen door de warmte van het zonlicht. Ik zet mijn statief neer, focus op het bospad en zie de overweldigende, bijna magische kleurenpracht.

Hier ben ik voor gekomen.

Als kind kwam ik vaak op t Peeske. Spelen op de glijbaan en waterfietsen. Voor altijd Montferland fan. Woon & werk in Didam samen met Christel Gieling en ons team aan de promotie van Montferland.