Druk op ESC om af te sluiten

Cabaretière Irene van der Aart in Natuurtheater Zeddam!

Ook zo’n zin in een gezellige humoristische zondagmiddag? Dan zit je goed op 11 september om 15.00 uur! Dan treedt cabaretière, columniste (de Gelderlander & Naober) actrice, zangeres, presentatrice en schrijfster Irene van der Aart op in Natuurtheater Zeddam.

Voorstelling Aanmodderen

Er zijn mensen die zeggen: het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen. Dat zijn van die mensen die alles op orde hebben en schijnbaar het leven naar hun hand zetten. Ze kunnen ’s morgens altijd schone, gestreken sokken vinden, op kleur gesorteerd in hun kast. Omdat ze zo lekker praktisch zijn. En als het tegen zit zeggen ze: ”Het heeft zo moeten zijn”. Irene van der Aart moddert maar wat aan. Haar meest gebezigde woorden zijn: ”Mijn glas is halfvol, het is niet halfleeg er heeft nooit iets ingezeten” Ze komt er wel eerlijk voor uit dat ze een zwartkijker is. In Nederland wonen voor de rest veel optimisten in schaapskleding. Omdat het wel gezellig moet blijven zal Irene in haar voorstelling af en toe een slinger ophangen. Regie is in handen van Elisabeth Boor,  muziek en arrangementen worden verzorgd door Camiel Verhoeven en Anke Timmer.

Wie is Irene van der Aart?

Irene van der Aart is geboren in Haarlem. Na het VWO studeerde ze toegepaste Communicatie in Antwerpen, Daarnaast volgde ze daar ook de theaterschool theater Ten Tog. Irene maakte jarenlang deel uit van het cabaret duo Rots met Paulien Cornelisse. In 2005 stond ze in de finale van het Amsterdams kleinkunst Festival. In maart 2007 is haar eerste avondvullende solocabaret “Groots en Meeslepend” in première gegaan, later gevolgd door “De boer op”. Haar voorstelling “aanmodderen is eind 2015 in première gegaan.

Ze verdeelt haar tijd tussen Amsterdam en de Achterhoek, waar haar partner veehouder was. Ze schrijft over haar ervaringen op de boerderij en de verschillen tussen de stad en het platteland als columniste in de Gelderlander en het tijdschrift Naober. Dit alles ook met een komische, relativerende knipoog. Ook heeft ze inmiddels twee boeken uitgebracht over haar leven in de Achterhoek: “De boer op” en “uitgemolken”.

In 2003 kreeg Irene van der Aart verkering met een boer met koeien. Inmiddels is ze 17 jaar verloofd met Boer en hoewel Irene “import” blijft, is ze een heuse Achterhoeker geworden. Onlangs veranderde er iets ingrijpends. Boer boert niet meer. de toegenomen regelgeving, planetproof melken en de kritiek op de boeren maakte het werk er niet leuker op, maar een steeds terugkerende hernia geeft de doorslag om te stoppen. Met veel humor laat Irene in “uitgemolken” zien wat het betekent om te stoppen met boer zijn.

Kaartverkoop

De entree is € 12,50. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via https://www.natuurtheaterzeddam.nlof aan de kassa van het theater voorafgaand aan de voorstelling.

poster irene van der vaart