Druk op ESC om af te sluiten

Openingsweekend ’t Hart van Loil 9 t/m 11 september

Corona zorgde enkele keren voor uitstel. Maar in het weekend van 9, 10 en 11 september aanstaande opent ’t Hart van Loil officieel haar deuren.

Vrijdag 9 september om 12.15 uur trapt ’t Hart van Loil af. In samenwerking met Senioren Platform Loil (SPOL) organiseert ’t Hart van Loil een heerlijk 3-gangen diner. Rond de 150 oudere Loilenaren maken van deze unieke gelegenheid gebruik.

Vrijdagavond 9 september is het de beurt aan de jeugd. Hen wordt in samenwerking met Jongerenwerk Montferland – Welcom een avondvullend programma geboden. Bij het zogenaamde Archery Tag schieten ze met een handboog en rubberen pijlen op doelwitten. Daarnaast wordt een deel van ’t Hart van Loil omgebouwd als Escape Room. Door puzzels op te lossen kan men hieruit ontsnappen. Bovendien gaan de deelnemers abseilen langs de buitenmuur van de kerktoren.

Zaterdag 10 september
INDOORFESTIVAL ‘IN DE 7e HEMEL’. Loil opent het culturele seizoen 2023 in hogere sferen met het indoorfestival ‘In De 7e Hemel’.

Onderdeel hiervan is ‘Café De Bruune Poater’. Deze bevindt zich op het voormalige koor en kan voor 3 kwartier exclusief worden afgehuurd. Terwijl bezoekers beneden feesten op de muziek van topband ‘Papa Di Grazzi’ en DJ Joey Delvaro, hebben gasten van den ‘Cafe Bruune Poater’, een prachtige blik op het feestgewoel beneden. Ondertussen genieten ze van een ‘Hemels Drankje’, dat hen door ‘De Bruune Poater’ wordt aangeboden.

‘t Hart van Loil, Wehlseweg 36, 6941 DM, Loil.
Hemel open 19.30 uur. Start indoorfestival 20.00 uur.
Een kaart kost € 15,-
Vanaf 16 jaar en ouder.

Zondag 11 september om 13.30 uur verwelkomt ’t Hart van Loil iedereen die dat wil voor een officiële openingsmoment. Ook vertegenwoordigers van de gemeente Montferland zullen aanwezig zijn. Met een speciale act, ‘De Loilse Nachtwacht, die transformeert naar ’t Hart van Loil’, wordt de opening gesymboliseerd. Hierna wordt het glas geheven op de toekomst van ons prachtige nieuwe gemeenschapsgebouw. Daarna krijgt iedereen de gelegenheid om rond te kijken in ’t Hart van Loil.