Druk op ESC om af te sluiten

Het Rheinmuseum van Emmerich

Het mooie Rheinmuseum in Emmerich is een erg bijzonder museum. Dit museum behoort tot één van de grootste maritiem musea van de Neder-Rijn en is tevens ook het stadsmuseum van Emmerich. In dit museum wordt het verhaal van de ontwikkeling van de Rijnvaart en de verbinding van de stad met de Rijn verteld. Dit verhaal worden verteld op basis van meer dan 150 modellen. Naast de vele foto documentaires die het (werk)leven aan de Rijn laten zien, zijn er ook scheepsonderdelen te vinden, zoals ankers, zijzwaarden, apparatuur en scheepsklokken. De radarsystemen, rietsimulator en de controlestations van een passagiersschip geven u als bezoeker inzicht in het werken op een schip.

Naast deze maritieme onderdelen heeft het museum ook het beeld van Christophorus uit de Christoffeltor, die in de 15 eeuw is gemaakt ven eikenhout. De lokale geschiedenis, de kunsthistorie en de tijdelijke tentoonstellingen maken het aanbod van het museum compleet.

Naast alle tentoonstellingen organiseert het museum ook evenementen. Bij deze evenementen moet gedacht worden aan filmmiddagen, lezingen met betrekking tot de geschiedenis en speciale promoties.

Het museum is geopend op zondag, dinsdag, woensdag en donderdag van 10:00 tot 12:30 uur en van 14:00 tot 16:30 uur.

Contactgegevens
Martinikirchgang 2
46446 Emmerich am Rhein
0049 28 22 / 75-19 00
rheinmuseum@stadt-emmerich.de
www.rheinmuseum-emmerich.de