Druk op ESC om af te sluiten

Kruidenwandeling bij Stadsmuseum Bergh

Kruidenwandeling en puzzelboekjes

Stadsmuseum Bergh zet dit jaar met tal van activiteiten Mechteld ten Ham in het licht. Mechteld was een van de vele vrouwen die als heks verbrand zijn in Nederland.

Kruidenwandeling

Om haar te eren, en alle vrouwen met haar die de dood vonden door geweld, houdt Stadsmuseum Bergh op 28 april om 14.00 uur een kruidenwandeling met aansluitende workshop. Tijdens de wandeling leert u veel over de kruiden die nu groeien. Daarna helpt het Stadsmuseum u in het museum een beschermende kruidenwis voor uw huis te maken met kruiden en houden we een mooi heksenritueel. Kijk op https://www.heksenkruid.info/kruidenwis-verzamelen/

Puzzelboekjes 

Om onze mooie stad ’s-Heerenberg spelenderwijs nog beter te leren kennen heeft het museum puzzelboekjes gemaakt. “Eén voor volwassenen en één voor kinderen. Een leuke activiteit om in de meivakantie te ondernemen. Tijdens de route ziet en leert u aan de hand van leuke opdrachten over alle plekken en historische gebouwen die in het leven van Mechteld belangrijk waren. Ze sluiten naadloos aan bij wat u ziet en hoort in Stadsmuseum Bergh.

Hier kunt u via de audiotour nog meer horen over Mechteld’s leven. Bovendien kunt u kennismaken met vier andere historische vrouwen die hier geleefd hebben in de middeleeuwen. Geniet vooral ook van onze mooie overzichtsfilm en interactieve maquette.

Voor groepen biedt Stadsmuseum Bergh stadswandelingen aan. U kunt kiezen uit vier thema’s waaronder een speciale Mechteld ten Ham-wandeling, op een door u gekozen tijdsstip. In de maanden juli en augustus is er elke woensdagavond een stadswandeling voor individuele deelname.

Voor kruidenwandeling en stadswandelingen graag reserveren: tel. 06 19 98 14 57
Prijs puzzelboekjes: 1 ste boekje € 5,00, elke volgend groepslid € 2,50, te koop tijdens openingsuren
Prijs kruidenwandeling met workshop: € 7,50.
Prijs museumbezoek of stadswandeling: € 5,00

Stadsmuseum Bergh, Marktstraat 3, 7041 AH ’s-Heerenberg
Voor informatie kijk op de website van Stadsmuseum Bergh: www.stadsmuseumbergh.nl