Druk op ESC om af te sluiten

Kunst en tuin – open tuinen in Loil en Nieuw-Wehl

Data: 9 en 10 juli
Tijdstip: 11:00 tot 16:00 uur
Locatie: bekijk hier de locaties van alle tuinen

Kunst en Tuin

Op 9 en 10 juli gaan de tuinen van het collectief “Kunstentuin.nl” na lange tijd weer open! In het buitengebied van Loil en Nieuw-Wehl liggen niet ver van elkaar een vijftal boerderijen in het groen met passende tuinen en waar kunst wordt gemaakt. Deze zijn dan vrij te bezoeken van 11:00 tot 16:00 uur.

Urn Houtdraaierij Ronald Kanne

Peppelpark (Groenestraat 4, Loil): Frans Giesen maakt houten beelden, soms zelfs uit hele boomstammen. Vaak zijn het uilen, maar ook andere dieren of abstract werk. De beelden zijn te zien in de prachtige en bloemenrijke tuin, maar ook in het atelier. De schilderijen van Irma Giesen, die deze dagen hier ook exposeert, geven alles nog extra kleur.

Daaldersmaat (Doesburgseweg 8, Loil): In de tuin van “Daaldersmaat” ben je welkom bij Carla en Paul Aukes. Je kan er heerlijk dwalen door de tuin waar Carla’s artquilts hangen, gemaakt naar aanleiding van reizen, landschappen en bloemen. Kunstenaars van het Kunstlab Doesburg zijn haar gasten die demonstraties en workshops geven.

’t Lamslag (Bosslagstraat 20, Loil): Op de hoeve maakt Janine van der Hoeven kleine cadeautjes, ook voor heel persoonlijke gelegenheden, met technieken als decoupage, sublimeren en graveren. Marjo en Amber Berentzen tonen bloemsierkunst en schilderijen, Carla en Wilma haakwerk en kaarten. Geniet in de tuin en op het erf ook van de vele dieren.

De Ward (Wardsestraat 15, Nieuw-Wehl): Ronald Kanne, houtdraaier, laat zijn werk zien in zijn werkplaats waar hij de laatste jaren vooral urnen maakt. Er is ook werk te zien van stagiaire Sierra van Brunschot, die zelfs dit jaar op “Dutch Design Week” staat! De tuin nodigt uit een rondje om de vijver te lopen en bij te komen op het terras van al het moois.

De Negelaer (Mgr. Hendriksenstraat 25, Nieuw-Wehl): Op de monumentale boerderij woont Trudy Volman. Ze is keramist en verzamelaar van keramiek. Cursisten zijn aan het werk te zien in het atelier en is er een uitgebreide expositie van keramisten en aardewerkfabrieken uit de regio. Ook zijn er schilderijen van Marion van der Veer te zien. Geniet ook van de echte boerentuin en boomgaard.

MEER INFORMATIE? Bekijk de website Kunstentuin.nl.