Druk op ESC om af te sluiten

Maand van de Geschiedenis over uitvindingen

De Maand van de Geschiedenis in oktober heeft dit jaar het thema ‘Eureka!’; het is een ode aan de makers van de vooruitgang, de architecten van de wereld van morgen. Bibliotheek Montferland sluit aan op de Maand van de Geschiedenis met (boeken)tips en activiteiten. 

In de bibliotheken van Didam en ’s-Heerenberg kunnen bezoekers de gratis krant van de Maand van de Geschiedenis halen. De hele maand kunnen bezoekers een presentatie van Jan Bolder bekijken. Jan heeft een grote collectie historische ansichtkaarten. Speciaal voor de Maand van de Geschiedenis selecteerde hij kaarten met gebouwen van de architect Cuypers. Aan het eind van de maand is er bovendien nog een workshop van de DigiDoeners in Bibliotheek Didam.

De DigiDoeners sluiten aan op het thema van de Maand van de Geschiedenis. In de gratis workshop op dinsdag 24 oktober komen technologische uitvindingen aan de orde die het leven makkelijker kunnen maken. Wat is bijvoorbeeld bluetooth en hoe kun je dat gebruiken? Ook komt de website Delpher aan de orde. Via die website kan iedereen historische kranten, boeken en tijdschriften doorzoeken. In de workshop zoeken deelnemers informatie op over hun geboortedag. De workshop is op dinsdag 24 oktober van 10.00-11.30 uur in Bibliotheek Didam, Waverlo 1. Deelname is gratis. Iedereen is welkom, je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Een maand lang brengt de Maand van de Geschiedenis in samenwerking met duizenden culturele organisaties de geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders. 

Informatie over de Maand van de Geschiedenis is te vinden via: www.maandvandegeschiedenis.nl