Druk op ESC om af te sluiten

Stadswandelingen Stadsmuseum Bergh

Stadsmuseum Bergh organiseert historische wandelingen die u onderdompelen in deze nog steeds tastbare middeleeuwse wereld.

Samen met een ervaren gids in historische kleding wandelt u in 1 a 1,5 uur langs vele monumenten en mooie plekken in het oude ‘s-Heerenberg. U hoort interessante verhalen over de rijke geschiedenis van de stad. Waar woonde de vermeende heks Mechteld ten Ham en hoe en waar werd ze gevangen gehouden en veroordeeld. Of wandel via de wal langs de eerste tuin van Nederland, waar Maria van Nassau haar kruidentuin had.

Er zijn meerdere thema’s stadswandelingen die u kunt boeken. Voor groepen kan dit het hele jaar door op elk door u gewenst tijdstip. Voor individuele deelnemers is er in de zomermaanden juni, juli en augustus op de woensdagavond de gelegenheid mee te wandelen. In de kerstvakantie bestaat deze mogelijkheid ook. Op woensdagavond 27 december en 3 januari om 19.00 uur organiseert stadsmuseum Bergh de lichtjeswandeling. Op donderdagmiddag 28 december en 4 januari kunt u om 14.00 uur deelnemen aan een historische stadswandeling. Kijk voor informatie op onze website.www.stadsmuseumbergh.nl

U kunt zich aanmelden door te bellen naar: 06 1998 1457.

HISTORISCHE WANDELING
De gids neemt u mee langs de vele historische gebouwen en mooie plekken in de stad. U hoort over de allereerste bebouwing in de 13de eeuw en de uitbreiding in latere eeuwen.

MECHTELD TEN HAM WANDELING
We tonen u de plekken in de stad die voor haar van betekenis waren, zoals de plek waar ze woonde, de toren bij het kasteel waar ze gevangen zat en waar ze op de brandstapel ter dood werd gebracht.

MARIA VAN NASSAU WANDELING
Samen met haar man Willem van den Bergh bewoonde Maria kasteel Huis Bergh. Zij ontwikkelden de prachtige tuin en Kaatsbaan gelegen aan de wal. De gids vertelt u alles over de plekken en gebouwen waar ze vaak kwam.

WILLEM II VAN DEN BERGH WANDELING
Deze vreedzame kasteelheer die in de 15de eeuw leefde heeft de stad verrijkt met tal van prachtige bouwwerken. Ook vertelt de gids u over de voorname rol die hij speelde in het graafschap Gelre.

 

 

 

Bekijk de folder van stadsmuseum Bergh: folder stadswandeling maart 2022

 

Stadsmuseum Bergh

Joannes van Esserenhuis
Marktstraat 3
7041 AH ‘s-Heerenberg
Tel. 06 19 98 14 57
info@stadsmuseumbergh.nl