Druk op ESC om af te sluiten

Maarten Jansen Natuurtheater Zeddam – 17 september

Rock en roll met Maarten Jansen “Elvis Presley”!
Op zondag 17 september om 15.00 uur kunnen de liefhebbers van rock en roll genieten van een onvergetelijke middag vol Elvis-muziek en entertainment. Maarten Jansen neemt je mee op een muzikale reis door het legendarische repertoire van Elvis Presley. Mis dit niet!

Over Maarten Jansen
Zanger Maarten Jansen is enige Nederlander die op uitnodiging van de originele Elvis Presley Band (Memphis Boys) in de zomer van 2007 is afgereisd naar Memphis om zijn stem te laten horen tijdens het herdenkingsconcert voor de muzieklegende Elvis Presley.

Repertoire
In Scandinavië deed hij een theatertour, in Memphis speelde hij met muzikanten uit de band van Elvis Presley en in België won hij een cultuurprijs. In Nederland is Doesburger Maarten Jansen echter de grote onbekende. Voor Maarten kent het repertoire van The King nog maar weinig geheimen. Hij is bekend in de wereld van Elvis als een van de beste stemmen. Die beroemde donkerbruine stem. Maar is het hem nu wel of niet?

Carrière Maarten Jansen
Maarten Jansen was als kind al geïnteresseerd in muziek. Toen hij 9 jaar was kreeg hij een platenspeler van zijn grootouders en pakte 3 platen uit zijn vaders collectie, waaronder die van Jim Reeves en Elvis Presley. Hij was gelijk verkocht aan de stemmen en begon met het verzamelen van platen van zijn favoriete vocalisten en voegde Tom Jones, Roy Orbison en Neil Diamond aan zijn collectie toe. Toen Maarten 16 jaar was, vormde hij samen met klasgenoten zijn eerste band. Maartens muziekleraar raadde hem aan zangles te nemen. Na een aantal jaren trainingen in opera, musical en klassieke muziek belandde hij weer waar zijn liefde en invloed voor muziek begon: De story telling muziek van Johnny Cash, Willie Nelson en Kris Kristofferson. In 1990 werd de beslissing genomen een single op te nemen.
In zijn platencollectie vond hij “Separate Ways” een Elvis Presley nummer. Met al zijn spaargeld op zak huurde hij een studio en drukte bijna 500 kopietjes. Deze gooide hij door de brievenbus van verschillende radio -DJs, in de hoop opgemerkt te worden. Weken gingen voorbij, toen ineens Frits Spits de single draaide op radio 3 en deze de top 100 bereikte. Dit leidde tot zijn eerste platencontract. Helaas kwam er naast een paar demo’s niets meer uit en hij ging weer terug naar zijn oude baan bij de autogarage van zijn vader. In 1997 na jaren zingen in een zelfgebouwde studio thuis, besloot Maarten het heft in eigen hand te nemen. Zij eerste album heette “first Floor” vernoemd naar zijn eerste dochter Floortje. Het album bevatte nummers van o.a. Neil Diamond, Garth Brooks en Jimmy Croce. Het album kreeg goede recensies. Gestimuleerd door zijn partner en vrienden belandde hij weer op het muziekpad. In 1999 ontmoette hij de Deense Hendrik Knudsen, die zijn carrière veranderde.
Maarten werd uitgenodigd om een optreden van Elvis originele band, TCB bij te wonen. De band speelde weer voor het eerst in Europa na de dood van Elvis. Een vriend van Maarten, was mee en had stiekem “first Floor” meegenomen en voor Knudsen gedraaid. Maarten werd uitgenodigd om in de onderbreking te spelen en won het hart van het publiek.
In 2002 nam hij hij zij tweede album “untangled” op, die wat moderner was dan zijn eerste album. Maarten trad op tijdens een fundraiser voor de Deenser Children Cancer Foundation met de TCB band, P.J. Proby en Big Fat Snake, die het optreden opnamen. Dit album verkocht 130.000 kopieën en werd de basis voor Maartens Deense carrière. In 2005 nam Maarten de single “Welcome to My World” en belandde in de top 20. Zijn muzikale carrière was weer vlot getrokken. Vandaag de dag werkt Maarten als artiest en als autoschade expert.

Kaartverkoop
De entree is 10,00 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.natuurtheaterzeddam.nl of aan de kassa van het theater voorafgaand aan de voorstelling. Pinnen is ter plaatse mogelijk.

Bij slecht weer wordt het optreden naar binnen verplaatst. Dit wordt op facebook en de website daags van te voren bekend gemaakt.