Druk op ESC om af te sluiten

Natuurtheater Zeddam: Ogham – The Road to Killin! 10 juni 2024

Celtic party in het Natuurtheater Zeddam: Ogham – The Road to Killin!

Jij gaat toch ook mee? Op reis met Ogham in de gloednieuwe voorstelling The Road Killin. Een bevlogen en ontroerende voorstelling op vrijdagavond 21 juni om 20.00 uur in Natuurtheater Zeddam. De muzikanten dagen elkaar nog meer uit. Ze spelen nieuwe jigs en reels en zingen ontroerende krachtige ballads en heerlijke Keltische up tempo songs.

Ogham: Eerlijk gezegd, verbazen we ons nog regelmatig! Waarom raken de mensen toch zo ontroerd als ze ons horen spelen? Dat is de gevoelige snaar! Die raken we, waar we ook komen. Daarnaast bieden we een sterke afwisseling met feestnummers én een goed verhaal.”

 

Kaartverkoop

De entree is 15,= euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via https://www.natuurtheaterzeddam.nl of aan de kassa voorafgaande aan de voorstelling. Pinnen is ter plaatse mogelijk. Bij slecht weer wordt het optreden naar binnen verplaatst. Dit wordt dan op facebook en de website daags van te voren bekend gemaakt.

 

Ogham – The Road to Killin

Na hun zeer succesvolle jubileumtour “40 jaar Ogham, a celtic party” gaan we dit keer mee op reis in de gloednieuwe voorstelling The Road Killin. De liederen worden omlijst met de verhalen die de band in de afgelopen tijd heeft meegemaakt. Ze geven een inkijkje in de band, ieder laat zichzelf zien en horen. Met elkaar vertellen ze over de eigen avonturen en hoe de band in de jaren is gevormd. Een bevlogen voorstelling ontroerend, hilarisch en een heerlijke reis soms met wat omwegen naar Killin.

Ogham maakt een keuze uit het beste van de afgelopen veertig jaar. Bekende Schotse en Ierse traditionals, de eigen geschreven nummers, die zo langzamerhand ook de status van traditioneel beginnen te krijgen, maar ook heel veel nieuw materiaal. Er zullen weer tranen vloeien als Dagny een gevoelige ballad zingt, er zal weer opgeveerd worden als Hilde al springend het beste uit haar viool haalt. En ondertussen heeft multi-instrumentalist Dennis weer een nieuw instrument leren bespelen! Met veel interactie met het publiek en met een hoop plezier dat van het podium afspat! Een feest voor oor en oog, zoals men van Ogham gewend is.

 

Ogham viert 40 jaar!

Ogham is springlevend en bestormt nog steeds podia in binnen- en buitenland. Met een vernieuwde bezetting, inclusief drummer Bart van de Put, bruist de band van nieuwe energie.

 

Het Geheim van Ogham

Waarom blijft Ogham zalen en pleinen vullen? Is het de indrukwekkende stem van Dagny, begeleid door haar harp, of Hilde’s vioolspel dat je spontaan laat meedansen? De band biedt een rijke mix van instrumenten en hun luchtige, humoristische presentatie zorgt voor een warme sfeer en een sterk contact met het publiek. Het repertoire bestaat uit Schotse en Ierse klassiekers en onbekende juweeltjes ontdekt tijdens hun jaarlijkse Schotse tournee. Killin, bij Loch Tay, is hun thuisbasis en inspiratiebron.

 

Bandleden Ogham

Dagny van der Loo (vocals, harp en bodhran), Hilde van Rijsewijk (fiddle en vocals ), Bart van de Put (drums en Percussion) Marco Maas (Bass, Guitar, vocals) Dennis van Meel, (Bagpipes, whistle, accordion, bouzac) Paul van Hees, (Guitar, mandolin, banjo, vocals)

 

Ogham digitaal

https://www.ogham.nl

https://www.facebook.com/ogham.music/?locale=nl_NL

https://www.youtube.com/watch?v=Nw7J8_2cFPE  

 

Binnenkort ook in het Natuurtheater Zeddam

Vrijdag 12 juli 20.00 uur NosTres, Latin Band

Zondag 1 september 15.00 uur Duo Een en Ander, Muziek, humor, sketches & typetjes

Zondag 15 september 15.00 uur ng Trio In Petto Atlantic Dream, Droomreis door de tijd naar Schotland & Ierland

Bron: Natuurtheater Zeddam