Druk op ESC om af te sluiten

Wandelen , wandelroutes door Montferland

Het prachtige gebied van het Montferland heeft ontzettend veel moois te bieden! Wanneer u op pad gaat in deze regio, wilt u het liefst alles zien. Het lijkt allemaal een onwerkelijk sprookje. Natuurlijk is niet iedereen even fit of actief ingesteld en daar is natuurlijk rekening mee gehouden! In het gebied zijn meerdere wandelroutes uitgezet met verschillende afstanden. Om u een indruk te geven van de mogelijkheden, zet ik de mogelijkheden voor u op een rijtje.

Wandelroutes van 2 kilometer

 • De route voor het hele gezin door het Bergherbos. Deze wandeling is 1.3 kilometer lang en de route gaat over halfverharde paden, waardoor het pad bij ouitstek geschikt is om te bewandelen met een buggy en/of een rolstoel. Gedurende deze wandeling komt u langs akkerranden welke vol staan met korenbloemen, klaprozen en graansoorten.
  U begint en eindigt met deze familieroute bij Uitspanning ´t Peeske, Peeskesweg 12, 7037 CH Beek.
 • Een rolstoelvriendelijke route. Bij deze route loopt u over de verharde wegen van het Bergherbos. Deze rolstoelvriendelijke route begint bij Uitspanning ´t Peeske, Peeskesweg 12, 7037 CH Beek.
 • Een route langs de bosweg. Bij deze route maakt u een korte wandeling door de akkers en de bossen. Mocht u 2 kilometer wat aan de korte kant vinden, dan kunt u de route uitbreiden met een route van 5 kilometer door over te gaan naar de route die door de Zeddamse bossen gaat. U start deze wandelroute langs de bosweg bij Bosweg/Schapenweg, Zeddam.

Wandelroutes van 3 kilometer

 • Een wandeling door de geschiedenis van Didam. Tijdens deze wandeling ontdekt u de prachtige geschiedenis van Didam. U gaat langs de Onze Lieve Vrouwe kerk en langs de oude begraafplaats. Deze historische wandeling begint en eindigt bij Gasterij de Harmonie, Didam.

Wandelroutes van 4 kilometer

 • Ontdek de prachtige geschiedenis van ‘s-Heerenberg. Tijdens deze wandeling ontdekt u de rijke geschiedenis van het dorpje ‘s-Heerenberg. Zo gaat u langs het ouder centrum, komt u langs de Gouden Handen en gaat u naar Kasteel Huis ten Bergh. Deze historische wandeling begint en eindigt bij de parkeerplaats stadsplein, ’s-Heerenberg.

Wandelroutes van 5 kilometer

 • Een wandeling langs het Zeddamse Bos. Tijdens deze wandeling maakt u een wandeling langs de heuvels van het Montferland. Het bijzondere aan deze route is dat u langs de akkers komt waar het volledig vogelvriendelijk is. Deze wandelroute langs het Zeddamse Bos begint en eindigt bij Bosweg/Schapenweg, Zeddam.

Wandelroutes van 6 kilometer

 • Een wandelroute langs de loopgraven. Tijdens de rustige wandeling gaat u over de heiden en bezoekt u de bekende uitkijktoren de Hulzenberg. Daarnaast vindt u loopgraven van de Duitsers uit de eerste wereldoorlog en komt u langs de Sprung. Deze wandelroute vol historie uit de eerste wereldoorlog begint bij de Parkeerplaats van Natuurmonumenten aan de Eltenseweg, Stokkum.

Wandelroutes van 7 kilometer

 • Een wandeling door de geschiedenis van Zeddam. U wandelt over de heuvels van het Montferland en u komt onder andere langs de oudste Torenmolen. Deze historische wandeling begint en eindigt bij TOP Tolhuis, hoek Beekseweg en Drieheuvelenweg, Zeddam.
 • De heuvelige route. Tijdens de Hettenheuvel route wandelt u over de heuvels van de mooie bossen. Gedurende de wandeling kom u langs het Kale Jacob punt waar u op 75 meter hoogte kan genieten van Hettenheuvel. Ook komt u op deze NAP hoogst gelegen berg van het Oosten van Gelderland. Deze heuvelige route begin bij de parkeerplaats  Hettenheuvel van Natuurmonumenten.
 • ’t Peeskeroute. Tijdens deze wandeling is uw landschap erg afwisselend. Van akkers tot heidevelden van bossen tot bronnen, u ziet het allemaal! Deze route is 7 kilometer lang, maar is ook mogelijk om voor 4 kilometer te doen. Deze variërende route begint bij Uitspanning ’t Peeske, Beek.
 • Een route langs de Beekermark. Met deze 7 kilometer lange wandeling kunt u de ingezaaide akkers en de Hettenheuvel bewonderen. Deze route langs het Beekermark begint de Parkeerplaats Klein Beekermark,  Berkenlaan, Loerbeek.

Wandelroutes van 9 kilometer

Beleef de erfgoederen van het Bergherbos tijdens de erfgoedroute. Tijdens deze wandeling wandelt u langs de rijke geschiedenis die het bos met zich meebrengt. Tijdens deze route gaat u met behulp van de route op uw smartphone een route volgen. Deze route is opgedeeld in 2 routes. Met de eerste route gaat u langs de rijke geschiedenis van het stuwwalgebied. Hierbij komt u langs het zuidelijke deel van het Bergherbos. Bij de tweede route gaat u over de heuvels van het Bergherbos.
U start en eindigt met deze erfgoedroute bij: Uitspanning ´t Peeske, Peeskesweg 12, 7037 CH Beek.