Druk op ESC om af te sluiten

Emmerich im Sommer op 29 en 30 juli – Groot VUURWERK spektakel

Op vrijdag en zaterdag 29 en 30 juli 2022 vindt er in Emmerich een event plaats genaamd ”Emmerich im Sommer”. Tijdens dit evenement is er van alles te zien en te beleven. Een ware belevenis voor jong en oud om de zomer gezellig met elkaar af te sluiten!

Het programma

Vrijdag 29 juli vanaf 17:00 uur kan het gaan beginnen, Emmerich staat in teken van een kleurrijk spektakel. Ballonkunstenaar Danilein uit de Nederrijn betovert jong en oud
met hun balloncreaties. Daarnaast is Circus Liaison ook aanwezig. Zij staan verspreid in de mini-arena waar ze verschillende artistieke voorstellingen presenteren en het publiek doen verbazen. De verlichte steltenlopers zorgen voor een zomers sfeertje. Er is goed weer voorspeld dus voor wat verkoeling staat IJssalon Dellnitz op de Stadtplatte voor een lekker ijsje.

Zaterdag 30 juli van 09:30 tot 13:00 uur nodigt Burgermeester Peter Hinze u een voor een ”burgerontbijt”. Midden op de Emmerich Rijnpromenade kunnen burgers, buurten of clubs
samen de zaterdag beginnen met een heerlijk ontbijtje. Er is plaats voor ongeveer 150 ontbijtgasten en Peter Hinze is zelf ter plaatse om een kopje koffie in te schenken. Van 10:00 tot 15:00 uur zijn er diverse attracties in het stadscentrum en in het Rheinpark. In de Kaßstraße kunt u tegen een vergoeding bij Hundezentrum Fein een keramiek halsband voor uw hond laten maken. DLRG Emmerich zal hun redding uitrusting aan u presenteren, er wordt opgetreden door dansgroep Patchwork van dansschool Böhm en de jonge bezoekers worden uitgenodigd om geschminkt te worden waar de ouders ondertussen kunnen genieten van een heerlijke wafel. Ook zijn er diverse bedrijven aanwezig die u kunnen informeren over vacatures en graag wat meer vertellen over hun producten. Het Gross-Emmerich Carnavals Comité met live muzikanten zal er ook zijn. Carnavalsclub Emmerich presenteert zich met optreden van dansgroepen Empire’s en Starlight’s.

Vanaf 16:00 uur zijn ook alle ondernemers aanwezig die er vrijdag vanaf 17:00 uur ook zijn, dus: ballonkunstenaar Danilein, Circus Liaison, de verlichte steltenlopers en IJssalon Dellnitz.

Grote vuurwerkshow

Ook in de avond is er nog genoeg te beleven en te zien. Om 22:15 uur is er een vuurshow met vuur jongleren. Daarnaast zijn er 4 coverbands aanwezig voor een muzikale sfeer.
Rond 23:00 uur wordt “Emmerich im Sommer” met een SPECTACULAIRE VUURWERKSHOW afgesloten met daarbij de muzikale begeleiding. Dat duurt ongeveer 20 minuten. De vuurwerkshow zal de lucht over de Rijn bedekken met prachtige en gloeiende kleuren. Het vuurwerk is gemaakt door de vuurwerkwereldkampioen 2018 Hayo Wolff van Emmerich.

emmerich im sommer