Druk op ESC om af te sluiten

Herfst in Montferland

22 september is de herfst van start gegaan. Niet alleen het weer laat zien dat de herfst volop in gang is, maar ook de bladeren van de bomen. Langzamerhand veranderen de groene bladeren in geel, oranje of rood. Naast de verandering van de bladeren schieten de paddenstoelen uit de grond. De verandering van de natuur kunt u aanschouwen tijdens een wandeling of fietstocht door het Montferlandse landschap.

Activiteiten

Griezelweken

Het Land van Jan Klaassen staat van 16 oktober t/m 31 oktober 2021 in het teken van griezelen. In het poppentheater kunt u de griezelvoorstelling bekijken. Durft u de voorstelling af te kijken? Zo ja, dan ontvangt u een griezeldiploma. Vervolgens kunt u een kijkje nemen in de griezeltent. Laat u papa, mama, opa of oma schrikken. Uiteraard kan er ook binnen en buiten worden gespeeld. Van 16 oktober t/m 31 oktober is het park dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Adres: Gildeweg 6, 7047 AR Braamt

OERRR paddenstoelen

Detectives opgelet! Zondag 24 oktober 2021 van 14:00 tot 16:00 uur kunt u speuren naar paddenstoelen en hun geheimen ontdekken op landgoed de Bijvanck. Ga op zoek naar de paddenstoelen en onderzoek de paddenstoel. Tijdens de paddenstoelenwandeling krijgt u onder andere te horen hoe u paddenstoelen kunt herkennen en waar een vliegenzwam groeit.

Aan te raden is om een klein spiegeltje mee te nemen. Met de spiegel kunt u de onderkant van de paddenstoel bekijken. Heeft de paddenstoel gaatjes, buisjes of plaatjes?

Praktische informatie

  • Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar
  • Trek stevige schoenen aan
  • Neem warme kleding en/of regenkleding mee
  • Honden mogen niet deelnemen aan de wandeling
  • Neem een klein spiegeltje mee

Adres: Arnhemseweg 19, 7037 DA Beek

Wilt u deelnemen aan de paddenstoelenwandeling? Meld u direct aan via de website.

Herfstkleurentocht

Op zaterdag 30 en zondag 31 oktober 2021 kunt de Herfstkleurentocht lopen. De Herfstkleurentocht wordt dit jaar gewandeld over de Rozenpasroute. Wist u dat deze route is vernoemd naar een oude boerenplaats in de buurt van Kilder? De wandelroute loopt door het buitengebied van Wehl en loopt over in het Bergherbos.

Geniet op 21 meter hoogte in de uitkijktoren Hulzenberg van schitterende panorama’s in herfstkleuren van Duitsland tot Nijmegen en tot de Veluwe. U passeert in Zeddam een van de oudste molens van Nederland.

De startlocatie van de Herfstkleurentocht is ’t Kelrehuus. ’t Kelrehuus is een horeca locatie die de coronacheck uitvoert. Wilt u zich inschrijven, koffie halen of het toilet bezoeken? Laat dan een geldige QR-code zien.

Adres: Zuiderstraat 12, 7035 AW Kilder

OERRR bosuilen spotten

Ga op zaterdag 13 november 2021 van 19:00 tot 20:30 uur in het donker op zoek naar de bosuilen van landgoed de Bijvanck. De gids weet de beste plekjes waar u de bosuilen kunt horen. Als u geluk heeft, ziet u misschien wel een bosuil vliegen.

Wist u dat een uil zijn of haar prooi verslindt met huid en haar? De onverteerbare delen braakt de uil uit in de vorm van een braakbal. Op het moment dat u een braakbal uitpluist, weet u wat de uil heeft gegeten. Na afloop van het bosuilen spotten, krijgt u een braakbal en pluiskaart mee naar huis. Op de pluiskaart staat wat u kunt vinden. Was uw handen goed na het pluizen!

Adres: Arnhemseweg 19, 7037 DA Beek

Staat u te poppelen om bosuilen te spotten? Meld u direct aan via de website.

Beekse Herfstrun

Bent u klaar voor de start? Zondag 14 november 2021 start om 10:00 uur de Beekse Herfstrun. De herfstrun loopt door de Montferlandse bossen en kent hoogteverschillen. Kiest u voor 7 kilometer, 14 kilometer of toch voor 21 kilometer? De herfstrun start bij Uitspanning ’t Peeske in Beek.

De beste drie lopers zowel dames als heren op de 7, 14 en 21 kilometer krijgen een prijs. De prijs is een cadeaubon. De waarden van de cadeaubonnen verschillen van elkaar.

Wilt u deelnemen aan de Beekse Herfstrun op zondag 14 november? Schrijf u in voor 13 november 18:00 uur via deze link. Op zondag 14 november kunt u zich inschrijven vanaf 09:00 uur.

Bent u benieuwd naar de route? Neem dan een kijkje op de website.

Adres: Peeskesweg 12, 7037 CH Beek