Montferland

Ontdek de prachtige natuur & omgeving van Montferland. Of u nu wilt wandelen of ontspannen, jong of oud bent, Montferland heeft voor iedereen iets te bieden!

Laatste berichten

088-5405805
Marktstraat 1, 's Heerenberg
info@montferlandmarkerting.nl

Zonderbosroute

Startpunt: ’t Peeske
Afstand: 6,5 kilometer

Vanaf de parkeerplaats ’t Peeske volgt u de paarse pijl. U vindt de paarse pijl direct links via het voetpad. Links langs de rand van het bos loopt de route. U heeft een prachtig uitzicht op de Sint-Martinuskerk van Beek. Over het algemeen zijn de paden goed te belopen. Af en toe passeert u een mountainbike-pad.

Tijdens de route kunt u veel eiken, dennen en dalen met mos zien. Tevens ziet u diepe kuilen. Deze kuilen zijn ontstaan in de ijstijd toen stenen vanuit het noorden deze kant op werden geschoven. Bovendien ziet u tijdens het wandelen waterbekkens om het vele water op te vangen dat naar beneden stroomt. Tot slot komt u langs de zandafgraving in Beek. Het zand van de zandafgraving is gebruikt om de A3/A12 aan te leggen.

Wist u dat het Zonderbos lange tijd een privé- en jachtgebied was van Huis Bergh? De Diepe Zonderweg (Holleweg) was vroeger de enige weg en is ontstaan door een samenspel van menselijk gebruik en erosie door afwatering.

Als kind kwam ik vaak op t Peeske. Spelen op de glijbaan en waterfietsen. Voor altijd Montferland fan. Woon & werk in Didam samen met Christel Gieling en ons team aan de promotie van Montferland.