Montferland

Ontdek de prachtige natuur & omgeving van Montferland. Of u nu wilt wandelen of ontspannen, jong of oud bent, Montferland heeft voor iedereen iets te bieden!

Laatste berichten

088-5405805
Marktstraat 1, 's Heerenberg
info@montferlandmarkerting.nl

Rafelderroute

De elf kilometerlange Rafelderwandelroute voert u door het boerenlandschap. Het startpunt van deze wandelroute is Havezathe Carpe Diem in Vethuizen. De wandelroute loopt langs rustige wegen, door een weiland, langs slootjes en wuivende mais- en korenvelden waar hier en daar een vogelverschrikker stoer de velden bewaakt.

In Azewijn kunt u bij camping Hartjens genieten van een heerlijk roomijsje. In Vethuizen kunt u stilstaan bij de Mariakapel die in 1939 is opgericht door de jonge boeren- en boerinnenbond.

Het officiële startpunt van de gemarkeerde route is bij de Laarstraat in Vethuizen, maar het loont absoluut om te starten bij Havezathe Carpe Diem. Wilt u de moeite nemen om een kleine kilometer extra te lopen? U kunt op het sfeervolle terras van Carpe Diem heerlijk ontspannen onder het genot van een welverdiend drankje.

Afstand: 11,4 kilometer
Startpunt: Carpe Diem, Langeboomsestraat 5 te Vethuizen/ Avitera, Hartjensstraat 7 te Azewijn
Bewegwijzering: blauwe pijl/voetstapjes

 

Als kind kwam ik vaak op t Peeske. Spelen op de glijbaan en waterfietsen. Voor altijd Montferland fan. Woon & werk in Didam samen met Christel Gieling en ons team aan de promotie van Montferland.