Druk op ESC om af te sluiten

Speciale open dag

Op zondag 12 september organiseert Huis Bergh een speciale open dag. U kunt als inwoner van Montferland gratis kennismaken met de eigendommen, activiteiten en het landgoed Stichting Huis Bergh. De open dag wordt georganiseerd door vele vrijwilligers en wordt mogelijk gemaakt met financiële steun van de gemeente Montferland.

Opening

Om 10:30 uur openen de wethouder en penningmeester van Stichting Huis Bergh de open dag door een munt te slaan op de voorburcht. Met trommels en vlaggen is het Antoniusgilde met 6 personen aanwezig. Het Antoniusgilde opent de open dag.

Activiteiten

De activiteiten vinden plaats tussen 10:30 en 16:00 uur. Voor jong en oud is er van alles te beleven. Buiten is een route van 5 kilometer uitgezet waarbij er diverse activiteiten en verrassingen zijn. Er is informatie over de bouw en fundering van het kasteel. Op de Hoofdburcht kunnen kinderen ridder- en jonkvrouwspellen spelen. Bent u benieuwd hoe munten worden geslagen? De Muntmeesters geven een demonstratie muntslag. Op de Zwarte Molen is de molenaar aanwezig. De wijnboer vertelt over de bijzondere wijnen in de wijngaard Montferland. De tuinbaas en de vrijwilligers geven in de tuin uitleg over het landgoed.

Wilt u deelnemen aan de buitenactiviteit? Vergeet dan niet om een plaats te reserveren. Honden zijn niet toegestaan. Bestel uw ticket via de website.

Locatie

Stichting Huis Bergh
Hof van Bergh 8
7041 AC ‘s-Heerenberg
0314-661281
info@huisbergh.nl
www.huisbergh.nl